Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nevedia, čo so sebou: Boháči majú nový nechutný výstrelok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

PEKING - Ľudské materské mlieko sa stalo novým výstrelkom pre bohatých v Číne. Podľa správy, ktorá vyvolala značný rozruch na čínskom internete, už vzniklo niekoľko firiem, ktoré ponúkajú dojčenie dospelých, napísala agentúra AFP.

Patrí medzi ne napríklad agentúra pre domáce pomocníčky Sin-sin-jü v meste Šen-čen, ktorá zaisťuje okrem iného aj dojky pre "novorodencov, dospelých chorých a ďalších, ktorí si to môžu dovoliť a platia značné sumy za mlieko oceňované pre svoje výživové hodnoty" napísal denník Southern Metropolis Daily.

"Dospelí (klienti) ho môžu piť priamo pri dojčení, alebo odsaté prsnou pumpou, ak sa hanbia," citoval denník vedenie firmy. Dojky slúžiace dospelým klientom dostávajú približne 16 000 jüanov (cca 2000 eur) mesačne, čo je viac ako štvornásobok priemerného čínskeho platu. A tie, ktoré sú "zdravé a pekné", môžu zarobiť ešte viac, dodal denník.

V mnohých častiach Číny panuje tradičné presvedčenie, že ľudské mlieko je najlepšie a najľahšie stráviteľné jedlo pre choré osoby. Informácie o tom, že za túto službu si platia aj tí, ktorí sú zdraví - ale majú na to dosť peňazí - vyvolala vášnivú diskusiu v miestnych médiách a na internete, kde väčšina užívateľov podobné služby odsúdila ako neetické.

"Toto len pridáva ďalší argument k čínskemu problému zaobchádzania so ženami ako so spotrebným tovarom a ukazuje morálny úpadok čínskych boháčov," napísal na svojom blogu čínsky spisovateľ a pravidelný komentátor prispievajúci do radu čínskych médií Cchao Pao-jin.

Do štvrtkového popoludnia na čínskom internetovom serveri Weibo pribudlo na túto tému takmer 140-tisíc príspevkov. V online hlasovaní takmer 90 percent účastníkov túto praktiku odsúdilo s odôvodnením, že "porušuje etické hodnoty", zatiaľ čo len o málo viac než desať percent si myslelo, že ide o "normálne podnikanie".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu