Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pred 16 rokmi vyhral 12 miliónov: Stále býva s rodičmi a vynáša odpad!

David sa manuálnej práci nevyhýba.
David sa manuálnej práci nevyhýba. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Rovnako ako mnoho iných víťazov Národnej lotérie pred ním, aj Brit David Ashcroft si sľúbil, že výhra 12,3 milióna libier ho vôbec nezmení. Teraz, 16 rokov po tomto šťastnom dni, sa zdá, že jeho zámer sa mu vydaril na výbornú. Z obrovskej sumy neutratil takmer nič.

Ashcroft (46) stále pracuje ako reštaurátor nábytku a žije so svojimi rodičmi v staršom dome v radovej zástavbe. Jediným viditeľným znakom rozdielu pred a po výhre sú nové okná. Aj keď to vyzerá byť na prvý pohľad unikátna zmena, stihol si ešte zakúpiť nové autá pre seba a svojich rodičov.

Fušoval aj do miestneho trhu s nehnuteľnosťami a zadovážil si niekoľko domov, ktoré teraz prenajíma. Ale ani za tie nevyhodil viac ako 250-tisíc libier. Istou formou ľahkovážnosti sú možno individuálne poznávacie značky na otcovom aute a Ferrari, ktoré kúpil svojim pribuzným.

Po svojom víťazstve v máji 1997 sa priznal, že nikdy nemal priateľku, ani nebol v zahraničí a jeho jedinou vášňou je nábytok. Ako 16-ročný odišiel zo školy a vyučil sa za stolára a reštaurátora a pri tom už aj zostal.

Naďalej sa mu darí odolávať pokušeniu bohatstva, o ktorom sa môže väčšine iba snívať. Nedávno bol videný, ako upratuje svoju dielňu v nenápadnej predmestskej garáži pripojenej ku kaderníckemu salónu, len pár minút chôdze od svojho domova v Liverpoole.

Vyzbrojený lopatou, smetiakom, modrými džínsami a kockovanou košeľou nemal problém ukázať sa na očiach verejnosti. Nikto tak asi ani len netušil, že sa práve pozerá na jedného z najzazobanejších mužov v meste. O tom, či už našiel svoju vyvolenú, zaryto mlčí. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu