Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Geografikárka (35) dva roky zvádzala študenta: Zákaz učenia v celej krajine!

Catherine si bude musieť nájsť inú prácu
Catherine si bude musieť nájsť inú prácu (Zdroj: thisissussex.co.uk)

FOREST ROW - Istá britská učiteľka mala slabosť pre svojich žiakov a s jedným z nich chcela nadviazať intímny kontakt. Otravovala ho dva roky, až kým sa o tom nedozvedeli úrady a nezakázali jej učiť. Prácu na škole už zrejme nikdy nedostane.

Catherine Rayneová, ktorá vyučovala na Michael Hall School v anglickom grófstve East Sussex geografiu, si vyhliadla pätnásťročného chlapca a začala ho zvádzať. Vypisovala mu esemesky, správy na Facebooku, posielala darčeky a dokonca aj list, v ktorom mu navrhla, aby si s ňou "začal romantický vzťah".

Tridsaťpäťročná pedagogička pokračovala v nátlaku aj po tom, ako školák o všetkom povedal svojmu otcovi. Zdôveril sa, že je mu jej náklonnosť nepríjemná, a že chce, aby s tým prestala. Na svoje nevhodné správanie bola koncom roka 2009 najprv upozornená neformálnou cestou a o necelý rok neskôr už aj formálne.

Rayneová si ani napriek opakovaným varovaniam nedala pokoj. V marci 2011 dostala preto výpoveď. Školský panel jej okrem toho pred pár týždňami udelil zákaz učenia na dobu neurčitú.Po piatich rokoch môže požiadať o jeho zrušenie.

"Preukázala absolútny nedostatok profesionálneho úsudku a poškvrnila dobrú povesť školy, na ktorej pôsobila," uviedol zástupca panela. Informoval portál parentdish.co.uk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu