Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Maturanti z Vranova vytvorili unikátne tablo: Hviezdi v ňom aj syn poslanca z KDH!

V záberoch sa objaví aj syn poslanca za KDH Peter Zajac.
V záberoch sa objaví aj syn poslanca za KDH Peter Zajac. (Zdroj: YouTube)

VRANOV NAD TOPĽOU - Študenti Cirkevného gymnázia sv. Františka z Assisi vo Vranove nad Topľou sa pred tradičnou skúškou dospelosti rozhodli predstaviť verejnosti v centre východoslovenského mesta naozaj neobvyklým spôsobom. Budúcich absolventov školy prezentuje vo výklade jednej z miestnych elektropredajní namiesto statického tabla s fotografiami videotablo. A je na ňom aj syn poslanca za KDH Pavla Zajaca.

Vytvorili ste originálne maturitné tablo a chcete sa ním pochváliť na našej stránke? Jeho fotografiu nám pošlite na e-mailovú adresu tipy@topky.sk a my víťaza odmeníme peknou cenou.

Dvadsaťšesť gymnazistov z oktávy, ktorí sa v týchto dňoch pripravujú doma na maturitu priniesli do centra Vranova nevídanú novinku. "S videotablom sme sa zatiaľ v našom regióne nestreli. Je to náš vlastný nápad, nikoho sme nekopírovali, aj keď sa dajú podobné veci nájsť na internete," povedal gymnazista a spoluautor videa Filip Zubko.

Ako ďalej uviedol, prípravy na samotné natáčanie neboli zdĺhavé. Študenti strávili pred kamerou v teréne vyše hodinu. Približne rovnaký čas si vyžiadala aj úprava a strih videotabla na počítači. Režisérsku taktovku spomínaného diela prevzal brat jedného z maturantov.

"Na zábere je každý zo spolužiakov rovnako dlho, striedame sa tam presne do rytmu piesne. Video je po zostrihaní upravené tak, že je zrýchlené," vysvetlil Filip s tým, že na scenári videotabla sa podieľali všetci študenti spoločne. "Je to kolektívne dielo, každý povedal niečo svoje, nejaký ten nápad a vzniklo z toho spontánne to, čo z toho vzniklo."

Kreatívni gymnazisti žnú pozitívne ohlasy na svoje dielo na internetových diskusiách, ako aj v uliciach Vranova. "Ľudia si najprv myslia, že je to nejaká reklama na televízor, no keď pred výkladom trocha postoja, tak zistia o čo ide. Páči sa im to," skonštatoval mladý študent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu