Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO More vyvrhlo tajomnú obludu: Má obriu hlavu a ostré zuby!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

AUCKLAND - Na pláži Nového Zélandu objavili hnijúcu zdochlinu záhadne vyzerajúcej "morskej príšery". Video, ktoré natočila Elizabeth Ann na Pukehina Beach, ukazuje pieskom zasypaného tvora s veľkou hlavou a obrovskou čeľusťou plnou ostrých zubov. Väčšina jeho tela však chýba.

Podivné zviera vyplavili vlny na pobrežie vzdialené 120 km od mesta Auckland po prudkých búrkach, ktoré v poslednom období sužovali krajinu.

Ann, ktorá svoj objav natočila a záznam zverejnila na YouTube, sa v popise videa pýta, či niekto môže zistiť, čo je to za kreatúru. Podľa nej má "obrovskú hlavu, veľké zuby a primitívne plutvy. Je asi 9 metrov dlhá, ale v spodnej časti tela chýbajú vnútorností, o ktoré prišla pravdepodobne pri útoku".

VIDEO More vyvrhlo tajomnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Miestni obyvatelia si neboli istí, čo to vlastne je a nález vyvolal mnoho diskusií. Niektorí tvrdili, že ide o slanovodného krokodíla, obriu murénu, delfína alebo dinosaura. Keďže však k zhode neprišlo, fotografie zvieraťa boli odoslané odboru ochrany prírody a miestnemu akváriu na identifikáciu.

Expert na morské cicavce Anton van Helden sa vyjadril, že štruktúra plutvy je podobná ako u kosatiek. Tie sa bežne vyskytujú v okolí Fidži a zálivu Bay of Plenty. Túto teóriu však musia podľa portálu dailymail.co.uk potvrdiť ešte prebiehajúce testy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu