Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Google chystá novinku: Týka sa vašej smrti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mashable.com)

BRATISLAVA - Spoločnosť Google prichádza s novinkou, ktorá umožní svojim užívateľom, aby sa rozhodli, čo sa s ich dátami stane po tom, ako zomrú. Chce tým zabezpečiť, aby sa k informáciám o vás nedostal niekto, kto by ich mohol nejakým spôsobom zneužiť.

"Dúfame, žeto nová funkcia umožní plánovať váš digitálny život takým spôsobom, ktorý bude ochraňovať vaše súkromie a bezpečnosť a uľahčí život vašim milovaným po tom, čo odídete," uviedol Google na svojom blogu.

ívatelia služieb internetovej spoločnosti, medzi ktoré patrí napríklad email, sociálna sieť alebo server Youtube, si bu môcť zvoliť, aby boli ich dáta preposlané konkrétnym ľuďom, alebo po určitej dobe zmazané. Bude sa tak môcť urobiť po troch, šiestich, deviatich, alebo dvanástich mesiacoch od dátumu, kedy bol účet naposledy použitý.

Predtým, nežak Google tento krok podnikne, pošle ešte pre istotu textovú správu na telefónne číslo alebo email na druhotnú adresu poskytnutú užívateľom. Portál tn.cz s odvolaním sa na BBC uvádza, že Google sa stane prvou z veľkých firiem, ktorá túto citlivú otázku rieši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu