Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poctivý bezdomovec vrátil diamantový prsteň a stane sa boháčom!

Billy Ray si prsteň nenechal a vrátil ho jeho majiteľke Zobraziť galériu (2)
Billy Ray si prsteň nenechal a vrátil ho jeho majiteľke (Zdroj: newsone.com)

KANSAS CITY - Americký bezdomovec poctivo vrátil zásnubný diamantový prsteň, ktorý mu omylom dala medzi drobnými náhodná chodkyňa. Tá pre neho z vďačnosti zriadila internetovú zbierku, na ktorej sa za jeden týždeň nazbieralo 95 000 dolárov (približne 70 000 eur).

Zbierka má trvať tri mesiace a potom bude jej výťažok odovzdaný Billymu Rayovi Harrisovi, ktorý teraz občas prespáva pod mostom.

Sarah Darlingová vysvetlila, že pre ňu prsteň veľa znamená, a že ho takmer nikdy nedáva dolu. Nedávno však urobila výnimku, pretože sa jej pod ním začala robiť vyrážka. Vložila ho do peňaženky na drobné mince, ktorú raz bezmyšlienkovite celú vysypala do Harrisovho téglika, keď išla okolo neho. Až na druhý deň si uvedomila, čo spravila.

"Bol to hrozný pocit straty, nielen kvôli cene toho prsteňa," povedala žena. Vrátila sa na miesto, kde Billy Ray sedáva na chodníku, a povedala mu: "Neviem, či si na mňa pamätáte, myslím, že som vám dala niečo, čo má pre mňa veľký význam." "Nebol to prsteň? Mám ho, nechal som si ho tu pre vás," odpovedal muž.

Sarah bola šťastím bez seba, keď jej Billy Ray vrátil prsteň
Zobraziť galériu (2)
Sarah bola šťastím bez seba, keď jej Billy Ray vrátil prsteň  (Zdroj: newsone.com)

Darlingová spolu s manželom Billom okamžite na internete zorganizovali zbierku. Ľudia, ktorí na ňu prispievajú, oceňujú Harrisovu poctivosť. Brian Paul, ktorý poslal desať dolárov, napísal: "Keby som nebol bez práce, dal by som viac, ale cítim, že niečo dať musím. Billy Ray, urob, čo môžeš, aby si sa stal tým, o čom snívaš. Nikdy na to nie je neskoro."

Za týždeň sa zozbieralo takmer stotisíc dolárov od 3400 ľudí. Bezdomovec je vraj tak veľkým ohlasom na svoj ​​čin potešený, ale nemyslí si, že si to zaslúži. "Kam svet dospel, keď sa toto všetko deje, ak niekto len vráti vec, ktorá mu nepatrí?" skonštatoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu