Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladí Slováci šíria dobro: Jeden dobrý skutok dokáže zázraky!

Chlapci potešili bezdomovca
Chlapci potešili bezdomovca (Zdroj: YouTube)

DUBNICA NAD VÁHOM - V dnešnom svete, ktorý je plný násilia, vrážd a krutého zaobchádzania so všetkým živým, poteší každý dobrý a nezištný skutok. Ten medzi ľuďmi momentálne šíri aj partia kamarátov z Dubnice nad Váhom, keď sa rozhodli pomôcť miestnym bezdomovcom.

Vaše tipy

Stačí tak málo, aby ste vyčarili človeku úsmev na tvári. Presne o to sa usilujú mladí ľudia z dubnického saleziánskeho centra. Rozhodli sa šíriť dobro medzi tými, ktorí sa ocitli bez domova. Na ulici rozdávajú bezdomovcom malé občerstvenie v podobe minerálok, sušienok a banánov. Svoj dobrý skutok aj zdokumentovali.

A čo vlastne chlapcov k tomuto, v súčasnosti už bohužiaľ ojedinelému činu, viedlo? Inšpiroval som sa pôvodným videom, ktoré sa volá "Make the Homeless Smile (Rozosmej bezdomovca). Natočili ho dvaja Američania, aby sa z toho stal trend, ktorý má na rozdiel od iných (ako napr. Harlem Shake) aj zmysel," povedal Topkám Tomáš.

Spočiatku si nebol istý, či nápad bude fungovať aj u nás, ale nakoniec všetko vypálilo na výbornú. Sme nadšení, čo sme pre tých bezdomovcov spravili, aj keď to bola len maličkosť," dodáva mladík. Keby takých ľudí bolo viac, možno by tento svet vyzeral inak. Lepšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu