Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dievčatko (11) dvakrát porazilo rakovinu, teraz takmer uhorelo zaživa!

Ireland zažíva jednu ranu za druhou
Ireland zažíva jednu ranu za druhou (Zdroj: Facebook)

PORTLAND - Jedenásťročná Ireland Laneová z amerického Oregonu sa len nedávno po dlhom a ťažkom boji vyliečila z rakoviny a už opäť leží v ťažkom stave v nemocnici. Tentoraz kvôli hrôzostrašným popáleninám, ktoré utrpela začiatkom februára.

Dievčine v roku 2007 diagnostikovali rakovinu obličiek. Z nej sa dostala, po pár rokoch však u nej nastala recidíva. Zákerné ochorenie sa jej podarilo pred pár týždňami poraziť aj druhýkrát a rodičia už pomaly chystali oslavu. 2. februára sa však v škole nešťastne pošmykla a stratila vedomie. V nemocnici ju hospitalizovali na pár dní na pozorovanie.

Celý čas bol pri nej jej otec, vojnový veterán Stephen. Práve, keď na chvílu zaspal, sa Ireland rozhodla, že vyčistí stolík nad posteľou dezinfekčným prostriedkom na ruky, ktorý obsahuje 61 percent alkoholu. Po tom, ako si utrela ruky do trička, začala horieť. Otec sa na jej krik zobudil a okamžite plamene uhasil. Aj tak ale jeho dcéra utrpela popáleniny tretieho stupňa na hrudi, rukách, krku a ušiach.

"Doteraz máva nočné mory, ale samotný incident si našťastie príliš nepamätá. A to je dobre. Nie je to totiž vec, ktorú by si mala uchovávať v pamäti," povedal Lane denníku New York Daily News.

Vyšetrovatelia ešte neoznámili príčinu požiaru, Stephen sa ale domnieva, že ho spôsobila statická elektrina vyvolaná dezinfekciou Avagard D, na ktorej je napísané upozornenie, že sa nemá používať v blízkosti otvoreného ohňa. Odborníci potvrdili, že sa také niečo môže naozaj stať. Ireland minulý týždeň na postihnuté miesta na tele umiestnili niekoľko kožných štepov. Hojenie popálenín potrvá minimálne niekoľko týždňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu