Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trapas protiteroristického komanda: Až na tretíkrát vyrazilo správne dvere!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tactical-life.com )

VARŠAVA - Poľská polícia zaplatí v prepočte 10 tisíc eur za opravu bytu, ktorý omylom zničilo elitné protiteroristické komando, snažiace sa dolapiť nebezpečného zločinca. Ten sa síce naozaj v dome na katovickom sídlisku skrýval, ale zásahová jednotka si pomýlila poschodie a vyrazila dvere nevinným susedom.

"Nájomníkovi zlomili zub a byt úplne zdemolovali. Škody boli odhadnuté na 40 000 zlotých (v prepočte viac ako 9500 eur)," uviedla spravodajská televízia TVN 24 s tým, že podľa advokáta poškodených sa podarilo aj bez súdu dospieť k dohode o náhrade spôsobenej materiálnej škody.

Prípad však týmto nekončí, pretože obete policajného násilia sa ešte chcú domáhať úhrady liečebných nákladov a patričného zadosťučinenia. "Dúfame, že aj v tejto veci sa štát zachová zodpovedne. Uzatvorenie mimosúdnej dohody by všetkým ušetrilo čas, peniaze a stres," dodal právny zástupca bez spresnenia čiastky, ktorú jeho klienti budú požadovať.

Nepodarený zásah sa odohral vlani 20. marca, kedy policajti najprv získali informácie, že na katovickom sídlisku sa skrýva hľadaný a pravdepodobne ozbrojený zločinec. Zásahová jednotka najprv vtrhla do nesprávneho bytu, kde premohla štyridsaťročného muža a jeho dvadsaťštyriročnú družku.
"Vrhlo sa na mňa päť chlapov, zrazili nás na podlahu, kopali do tváre, ťahali za vlasy," sťažovala si po zásahu mladá žena. Policajti jej vraj šesťkrát udreli hlavou o podlahu, až jej zlomili zub. "Bola som vydesená, modlila som sa, aby nás nezastrelili," dodala. Jej partner vyviazol s poraneným okom a zlomeným nosom.

Policajné komando zrejme nemalo svoj ​​deň. Po prvom fiasku totiž vybehlo o poschodie vyššie a opäť premohlo nevinného civilistu, tentokrát bez bitky. Až na tretíkrát vyrazilo správne dvere a konečne zatklo hľadaného zločinca. Polícia sa po akcii ospravedlnila. Dvaja dôstojníci z katovického veliteľstva, ktorí mali zásah na starosti, dostali za to pokarhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu