Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Najlepšie zábery snežného muža v histórii: Na Sibíri videli Yetiho!

(Zdroj: The Siberian Times)

MOSKVA - Trojici školákov z ruského regiónu Kemerovo na juhu Sibíri sa malo v januári podariť natočiť najkvalitnejšie zábery snežného muža, ktoré kedy vznikli. Podľa odborníka na Yetiho Igora Burtseva z Moskvy nejde o žiadny podvod, ale o skutočnú realitu.

"Nepochybujem o tom, že je to Yeti. Stál v typickej póze s chrbtom ľahko ohnutým a dlhými pažami spusenými nadol. Je to pravé a nefalšované video," uviedol Burtsev s tým, že to na snímke vyzerá, ako by Yeti najprv kráčal smerom k dedine a potom sa vrátil po svojich vlastných stopách, čo zodpovedá jeho zvyčajnému správaniu.

Zábery natočil Jevgenij Anisimov (11), ktorý bol s dvoma kamarátmi v lese asi 18 km od mesta Leninsk-Kuznetsk. "Išli okolo a všimli si reťaz obrovských stôp v snehu. Boli zvedaví, a tak ich sledovali a natáčali si to pritom na mobilný telefón. Po chvíli chôdze sa dostali bližšie ku kroviu, kde zrazu uvideli Yetiho stáť asi 50 metrov od nich. Ten ich tiež spozoroval a najprv sa pohol doľava a potom sa rozbehol. Chlapci dostali strach a utekali opačným smerom," popísal udalosť pre denník The Siberian Times Burtsev.

Na záberoch počuť ako Jevgenij počas natáčania kričí, že stojí najbližšie k tvorovi, a preto ho zje ako prvého. Jeho kamaráti Kirill Soldatov (12) a Alexander Pereverin (11) tiež neprejavili viac odvahy a vidno, ako upaľovali z miesta rýchlo preč.

Burtsev tvrdil, že skontroloval zábery s odborníkmi a boli "skutočné". "Je to prvýkrát v ruskej novodobej histórii, kedy niekto natočil Yetiho tak jasne," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu