Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Božie znamenie: Po oznámení rezignácie Benedikta XVI. zasiahol sídlo pápeža blesk!

Blesk nad rímskou bazilikou sv. Petra Zobraziť galériu (2)
Blesk nad rímskou bazilikou sv. Petra (Zdroj: thesacredpage.com)

RÍM - V deň, kedy pápež Benedikt XVI. oznámil, že opúšťa Petrov stolec, sa Rímom prehnala silná búrka. Ba čo viac, len pár hodín po jeho príhovore baziliku sv. Petra zasiahol mohutný blesk. Podľa veriacich ide o jasné znamenie z nebies.

Okamžite po tom, ako sa fotografia zachytávajúca spomínaný úkaz objavila na internete, začali sa množiť špekulácie o tom, čo to môže znamenať. Podľa pragmatikov ide čisto o náhodu, veď búrka nie je nič nezvyčajné. Nábožensky založení ľudia ale tvrdia, že nám tým Boh dáva znamenie. Aké, zatiaľ nikto neupresnil.

Božie znamenie: Po oznámení
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thesacredpage.com)

Benedikt XVI. v pondelok vyhlásil, že koncom februára zo zdravotných dôvodov rezignuje. Jeho rozhodnutie šokovalo celý svet, hoci sa už dlhšie vedelo o tom, že po fyzickej stránke nie je celkom v poriadku.

"Po tom, ako som si opakovane spytoval svedomie pred Bohom, som nadobudol istotu, že moje sily už vzhľadom na pokročilý vek viac nevyhovujú vykonávaniu Petrovho úradu," povedal pápež na zasadnutí zboru kardinálov vo Vatikáne. Taktiež poukázal na potrebu sily ducha i tela, ktorá sa v jeho prípade "v posledných mesiacoch zhoršila do takej miery, že musel uznať svoju neschopnosť plnohodnotne vykonávať zverený úrad".

Krátko po oznámení Benediktovej rezignácie sa už objavil zoznam horúcich kandidátov, ktorí by mohli byť zvolení za nového pápeža. Je medzi nimi milánsky arcibiskup Angelo Scola (71), šéf pápežskej rady pre spravodlivosť a mier Peter Turkson (64) či newyorský arcibiskup Timothy Dolan (62).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu