Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slováci nakupujú cez internet radi: Toto sú hity Vianoc 2012!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA - Záujem ľudí o nákup vianočných darčekov cez internet prevýšil aj tento rok ten predchádzajúci. Hoci už dynamika rastu elektronického nakupovania nie ja taká vysoká ako napríklad pred štyrmi rokmi, stále ide o dvojciferné zvýšenie.

"Pohybuje sa v rozmedzí 10 až 30 %," vyčíslil výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie pre elektronický obchod (SAEC) Jozef Dvorský. Ľudia sa podľa jeho slov v internetových obchodoch pomerne dobre orientujú a prijali tento spôsob nakupovania za svoj. "Nákupy v internetových obchodoch už nie sú ničím výnimočným, takže spotrebitelia postupne rozširujú nákupný sortiment o ďalšie položky," doplnil Dvorský.

Už tradične sa pritom najčastejšie cez internet ako vianočné darčeky kupujú knihy. "V oblasti elektroniky sú podobne ako minulý rok hitom najmä čítačky elektronických kníh a tablety," vymenoval. Ale častým darčekom sú aj malé domáce spotrebiče ako napríklad kávovary, kuchynské roboty a mikrovlnky.

V tomto roku však ľudia podľa Dvorského menej kupujú cez internet veľké rodinné darčeky, ktoré sú finančne náročnejšie a majú slúžiť všetkým členom rodiny. "Do popredia sa dostávajú skôr menšie darčeky pre individuálne použitie jednotlivých členov rodiny," skonštatoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu