Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Panika v Srbsku: Krvilačný upír bez domova naháňa ľuďom strach!

Na západe Srbska má vyčíňať upír
Na západe Srbska má vyčíňať upír (Zdroj: wikipedia.org, gamespy.com)

BAJINA BAŠTA - Magistrát v srbskom meste Bajina Bašta vydal bizarné varovanie. Obyvateľov žiada, aby boli ostražití, pretože sa v okolí môže pohybovať nebezpečný upír. Okamžite po tom sa začal najväčší výkup cesnakov, akí tam kedy zažili.

Radnicu k vážnym obavám vedie fakt, že sa nedávno zrútil starý dom, v ktorom kedysi žil Savo Savanovič. Podľa legendy bol tento muž jedným z najznámejších upírov v krajine. Hovorí sa, že pil krv tým, ktorí si k nemu prišli zomlieť obilie. Teraz sa mal vrátiť na miesto činu, aby znovu zabíjal.

Starosta Miodrag Vujetič vyzval tamojších obyvateľov, aby si v dome do každej miestnosti povesili kríž a do okien a pred vchodové dvere položili cesnak. Táto rada spôsobila hotový ošiaľ, ktorého výsledkom je, že táto aromatická zelenina s liečivými účinkami sa stala nedostatkovým tovarom.

"Ľudia sa boja, každý pozná legendu o Savovi. Pomyslenie na to, že sa z neho stal bezdomovec a teraz si hľadá nový domov či dokonca nové obete, ich naozaj desí," povedal Vujetič.

Z mlyna, ktorý patril Savanovičovi, sa medzičasom stala turistická atrakcia. Jeho poslední majitelia ho síce zo strachu na pôvodný účel nevyužívali, aj tak im ale vďaka zvedavcom zarobil pekný balík peňazí. Dom ale čoraz viac chátral, pretože poverčivá rodina sa ho bála akýmkoľvek spôsobom rekonštruovať. Pred niekoľkými dňami sa preto zrútil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu