Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedci majú dôkaz: Duša existuje a po smrti žije vo vesmíre!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: darksideofthecatalogue.wordpress.com)

NEW YORK - Dvojica vedcov tvrdí, že našla dôkaz o tom, že duša naozaj existuje. Svoje poznatky zhrnuli do takzvanej kvantovej teórie vedomia, ktorá hovorí, že keď kvantové častice opustia náš nervový systém, odídu do vesmíru a tam žijú mimo tela.

Podľa Američana Stuarta Hameroffa a jeho britského kolegu Rogera Penrosea žije naša duša v mikrotubulách, čo sú štruktúry vo vnútri mozgových buniek. Keď človek umiera, tieto častice strácajú kvantový stav, pričom informácie v nich ostávajú uchované. Z toho vyplýva, že duša, na rozdiel od tela, ostáva prakticky večná a vracia sa do vesmíru.

"Keď srdce prestane biť a krv kolovať, pacient zomiera. Informácie v mikrotubulách sa však nezničia, ale sa rozptýlia do vesmíru a tam dokopy vytvárajú dušu," vysvetlil Hameroff, ktorý pôsobí ako profesor na katedre anesteziológie a psychológie na Univerzite v Arizone.

"Funguje to aj naopak. Ak sa pacienta podarí oživiť, informácie sa vrátia do mikrotubúl, čo spôsobí, že človek má predstavy o posmrtnom živote, kedy napríklad vidí svetlo na konci tunela," dodal Penrose.

Podľa tejto teórie sa dá povedať, že duša je viac ako len interakcia, čiže vzájomné pôsobenie mozgových neurónov. Hammeroff aj Penrose sú presvedčení o tom, že je v skutočnosti tvorená zo samotného vesmíru a bola tu zrejme od počiatku časov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu