Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neurochirurg z Harvardu tvrdí: Posmrtný život existuje, zažil som ho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hangthebankers.com)

BRATISLAVA - Jedni veria, iní zase nie. Otázkami spojenými s posmrtným životom sa zaoberá ľudstvo už od nepamäti. Jeho existenciu sa však dokázať nepodarilo. Až doteraz; istý americký neurochirurg totiž tvrdí, že na vlastnej koži zažil miesto, kde sa človek ocitne po tom, ako naposledy vydýchne.

Eben Alexander, ktorý pôsobí na Harvard Medical School, bol "neveriacim Tomášom". Príbehom týkajúcich sa zážitkov s posmrtným životom, ktoré počul od viacerých pacientov, neveril. Až do chvíle, kedy sám takmer neumrel na zápal mozgových blán.

Vedec, ktorý sa už dlhé roky zaoberá výskumom mozgu, upadol v roku 2008 do kómy. Počas nej sa dostal na "krásne miesto plné motýľov, ružovobielych oblakov, hudby, spevu a svetielkujúcich bytostí", pričom ho po celý čas sprevádzala "nádherná žena s modrými očami".

Alexander o svojich poznatkoch a pocitoch prehovoril v knihe Proof of Heaven (Dôkaz neba). Ako priznal, je síce kresťan, ale viera vo večný život mu chýbala. Udalosti spred štyroch rokov ho však presvedčili. Hoci na mnohé veci si po prebudení nevedel spomenúť, to, čo zažil počas kómy, si pamätal veľmi dobre.

"Ťažko sa mi to vysvetľuje, lebo moje zážitky nemajú vedecký podklad. Ale s určitosťou viem, že zatiaľ čo moje telo sa nachádzalo na pokraji smrti, moja myseľ bola úplne zdravá," vysvetlil Eben, ktorý sa nazdáva, že v dobe, kedy bol jeho zdravotný stav kritický, vstúpil do novej dimenzie vesmíru.

"Mnoho mojich kolegov zdieľa rovnaký názor, aký som mal ja pred posmrtným zážitkom. Že ide o dezilúziu, o akýsi sebaklam. Ja ale viem, že to, čo sa mi stalo, bolo viac reálne ako to, čo som zažil v skutočnom živote. Už viac nepochybujem o tom, že sme niečo viac, ako len fyzickým mozgom," dodáva neurochirurg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu