Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Microsoft priznal chybu v Exploreri: Takto sa vyhnete útokom hackerov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: muywindows.com)

REDMOND - Počítačový gigant Microsoft nedávno priznal, že má problém so zabezpečením. Ten sa týka niektorých verzií internetového prehliadača Explorer. Zároveň užívateľom ponúka rady, ako sa pred útokom hackerov môžu chrániť.

Predstavitelia firmy označili za najviac rizikové verzie 9, 8 a 9. Podľa oficiálneho vyhlásenia môžu byť ohrozené až niekoľko stoviek miliónov užívateľov.

Microsoft proti pirátom, ktorí by sa mohli do vášho počítača dostať, ponúka opravný program. Ten si môžete stiahnuť zadarmo a mali by ste tak urobiť čo najskôr. Po kliknutí na odkaz sa v pravej časti stránky zobrazí červené tlačidlo "Download". Kliknete na neho, aby sa program začal sťahovať do vášho počítača. Ukladanie potvrdíte tlačidlom "uložiť súbor". Po jeho spustení sa začne samotná inštalácia.

Táto "záplata" ale podľa niektorých expertov na počítačovú kriminalitu nie je ideálna. Varujú, že váš počítač nemusí ochrániť. Najistejším spôsobom, ako predísť potenciálnym útokom, je  vraj používanie prehliadača inej spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu