Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Oplzlé logo olympijských hier: Lisa Simpson pri orálnom sexe?

(Zdroj: internet)

LONDÝN – Logo olympijských hier, ktoré už o päť dní odštartujú v hlavnom meste Veľkej Británie, spôsobuje na internete hotové šialenstvo. Blogeri od začiatku diskutujú o tom, čo má vyobrazenie predstavovať.

Najnovšie si diskutéri na sociálnych sieťach posielajú novú podobu loga, kde neznámy autor upravil jeho farbu. S trochou žltej, oranžovej, červenej a štipkou fantázie logo vyzerá ako animované postavičky Lisa a jej brat Bart Simpsonovci pri orálnom sexe.

Muž, ktorý spustil internetovú diskusiu o londýnskom logu, je známy bývalý korešpondent a bloger britského denníka The Guardian Jonathan Glancey. Po tom, čo sa objavilo prefarbené logo olympijských hier na Facebooku, napísal: „Bože, je mi to ľúto. Ale naozaj to tak vyzerá. A zrejme aj ten najslušnejší z nás nebude vidieť niečo iné, keď sa pozrie na toto logo.“

Britská stanica BBC krátko po zverejnení loga v roku 2007 spustila internetovú anketu, v ktorej až 80 percent ľudí uviedlo, že logo považuje za škaredé. Už vtedy ho Glancey kritizoval. „Logu úplne chýba duch olympijských hier. Vyzerá, ako keby bolo rozbité. Pritom pri hrách ide o to, aby sa športovci a krajiny spojili.“

Nie je to však jediná interpretácia loga, internet je plný kontroverzných názorov. Niektorým pripomína hákový kríž. V Iráne si zase logo vysvetlili po svojom a olympijské hry bojkotujú. Podľa Teheránu má zubaté stvárnenie čísla 2012 skrývať proizraelskú propagandu. V logu totiž vyčítali slovo „Zion“.

Autor loga Wolff Olins sa doposiaľ ku kritike nevyjadril. Logo vyšlo na 400 tisíc libier (cca 512 tisíc eur), ale samotné príjmy z reklamy by mali túto sumu mnohonásobne prevýšiť.

Originálne logo (vľavo), upravené logo neznámym autorom (vpravo)
Zobraziť galériu (1)
Originálne logo (vľavo), upravené logo neznámym autorom (vpravo)  (Zdroj: internet)


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu