Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Autista prežil tri týždne v púšti, jedol žaby a korienky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

WASHINGTON - Americká polícia zachránila autistického muža, ktorý strávil najmenej tri týždne v púšti v Utahu na juhozápade USA. Dvadsaťosemročný William Martin LaFever vraj v ťažkom teréne a za veľkej horúčavy prešiel asi 65 kilometrov. Úradom podľa agentúry Reuters povedal, že cestou jedol korienky a žaby, ktoré chytil v rieke.

LaFeverov otec polícii povedal, že syn mu zavolal na začiatku júna, aby mu oznámil, že odišiel stopom na túru do Utahu, ale došli mu peniaze a niekto mu ukradol časť vybavenia. Otec sľúbil, že mu pošle peniaze do mesta Page v susednom štáte v Arizone. Syn sa ale neozval a podľa Reuters sa zdá, že chcel asi 112kilometrovou vzdialenosť ujsť pešo.

Rodina jeho zmiznutie ohlásila v pondelok. Policajný vrtuľník nezvestného objavil vo štvrtok. Muž bol vraj vychudnutý na kosť a nebol schopný chôdze. Sedel na brehu rieky Escalante a slabo mával. Záchranárom povedal, že pes, ktorý ho na ceste sprevádzal, mu utiekol, došlo mu jedlo a ostali mu len šaty a topánky.

Spravodajský server BBC napísal, že LaFever bol potom prevezený do nemocnice a jeho stav je stabilizovaný. Podľa úradov mal muž šťastie, že prežil. Hovorkyňa miestneho šerifa Beck Bronsonová uviedla, že LaFever cestu absolvoval v spaľujúcej horúčave, keď teploty dosahovali 37,8 stupňa Celzia. Odľahlá púšť je podľa nej jednou z najdrsnejších končín na svete a v oblasti sa bežne konajú kurzy prežitia v divočine. "Na trek sem jazdia ľudia z celého sveta, pretože to je výzva," povedala Bronsonová. LaFever podľa nej prechádzal miestami, kde nie sú žiadne mestá a žiadni ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu