Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyhadzov z banky: Hovorca prišiel o flek kvôli zadku kolegyne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sodahead.com)

PRAHA - Mohol už vopred tušiť, že keď dá na internet fotku zadku svojej kolegyne, budú z toho problémy. Hovorca istej banky v Česku si však myslel, že mu tento lapajský čin prejde bez povšimnutia. Bohužiaľ pre neho sa tak nestalo a on prišiel o prácu.

Rostislav Kocman využil chvíľku, keď jeho spolupracovníčka stála otočená chrbtom k nemu a odfotil jej pozadie. "Mám sa fakt sústrediť na prácu?", napísal pod fotku, ktorú umiestnil na Twitteri.

A to nemal robiť. Kocman v tom čase totiž pracoval ako hovorca banky a navyše snímku zaobstaral v priestoroch banky. Okrem toho opakovane vyhlasoval, že neurobil nič zlé, hoci mu vedenie hrozilo padákom. A na svoju tvrdohlavosť poriadne doplatil, z práce ho s platnosťou od 1. júla vyhodili.

Český zákonník práce Kocmanovým nadriadeným dáva za pravdu. V § 55 ods 1) totiž uvádza ako dôvod okamžitého zrušenia pracovného pomeru, ak poruší pracovník svoje povinnosti zvlášť hrubým spôsobom. Čo je ale ten "zvlášť hrubý spôsob", už nedefinuje. Mužovi nepomohol ani argument, že daná kolegyňa so zverejnením fota súhlasila, napísal Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu