Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Plavčík dostal vyhadzov: Lebo zachránil topiaceho sa muža!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FLORIDA - Plavčík Tomas Lopez prišiel o svoju prácu po tom, ako v pondelok na Floride zachránil topiaceho sa muža. Dôvodom bola skutočnosť, že za kontrolu danej časti mora nebol zodpovedný.

"Dôvod, prečo ma vyhodili, je jednoducho smiešny. Je to hlúpe pravidlo, čo som mal urobiť, nechať toho muža utopiť sa?" vyjadril sa.

Dvadsaťjedenročný plavčík dával v pondelok pozor na Hallandale Beach, keď ho niekto upozornil, že v časti pláže, kde možno do mora vstúpiť len na vlastné nebezpečenstvo, sa topí muž. "Bolo to ďaleko, ale niekto potreboval moju pomoc a ja som nemohol povedať nie," uviedol Lopez pre médiá. Muž bol podľa neho modrý, no zdravotná sestra, ktorá bola v službe, mu poskytla prvú pomoc a následne ho odviezli do nemocnice. Stalo sa to tak rýchlo, že plavčík si ani nestihol zistiť jeho meno. "Zabíja ma to. Naozaj chcem vedieť, čo sa mu stalo," priznal v rozhovore pre televíziu CNN.

Po incidente ho zamestnávateľ vyzval, aby vyplnil príslušné tlačivá. "V tom momente som vedel, že ma vyhodia. Vedel som, že som porušil pravidlo. V takých prípadoch máte zavolať záchranku a dúfať, že prídu včas," vysvetlil Lopez. Zamestnávateľ ho skutočne prepustil s odôvodnením, že sa vzdialil 500 yardov (v prepočte približne 457 metrov) od územia, ktoré mal pridelené. "Povedali mi, že im je to ľúto, ale pravidlá sú pravidlá. Nechcelo sa mi veriť, že to spravili," vyhlásil. "Urobil som, čo bolo správne. Nikdy by som neuprednostnil prácu pred svojou morálkou," zhrnul plavčík, ktorý prišiel o plat 8,25 dolára na hodinu (v prepočte približne 6,4 eura). Informácie zverejnila agentúra AFP a webstránka www.cnn.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu