Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nadprirodzené schopnosti: Prasa a slonica sa "pobijú" o výsledky Eura!

Ukrajinské prasiatko zabojuje proti poľskej slonici
Ukrajinské prasiatko zabojuje proti poľskej slonici (Zdroj: themoscowtimes.com, SITA)

KRAKOV - Ukrajinské prasiatko, ktoré vďaka svojim údajným nadprirodzeným schopnostiam bude predvídať výsledky zápasov počas nadchádzajúceho európskeho futbalového šampionátu, má v Poľsku konkurentku. Je ňou slonica Citta zo zoologickej záhrady v Krakove.

"V súťaži, ktorú zorganizovali zamestnanci zoo, Citta porazila osla a papagája," citovali poľské médiá riaditeľa zoo Józefa Skotnického. Tridsaťtriročná slonica ako jediná správne predpovedala sobotňajšie víťazstvo Chelsea v Lige majstrov. Pri majstrovstvách Európy Citta "vyveští" víťaza tak, že zožerie jablko položené na vlajke jedného zo súperiacich tímov. Bude mať ale aj možnosť tipovať remízu.

Módu zvieracích veštcov pri športových akciách odštartovala chobotnica Paul z akvária v Oberhausene, ktorá pri majstrovstvách sveta v roku 2010 presne určila výsledky siedmich zápasov nemeckej reprezentácie. Hlavonožec, ktorý pred dvoma rokmi uhynul a dočkal sa sochy v nadživotnej veľkosti, sa nemýlil ani v predpovedi finálového zápasu medzi Španielskom a Holandskom.

Na minuloročných hokejovách majstrovstvách na Slovensku veštila výsledky dvojhlavá korytnačka a mýval, v Nemecku sa zase pred udeľovaním filmových Oscarov podobne preslávila škuľavá vačica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu