Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO najslávnejšej slovenskej celebrity na svete: Dvojhlavá korytnačka mala narodeniny!

Magdalena má len dve hlavy, ale až päť nôh! Zobraziť galériu (4)
Magdalena má len dve hlavy, ale až päť nôh!

ŽILINA – O dvojhlavej korytnačke Magdalene pred štyrmi rokmi písal celý svet. Tipovala vtedy šance na výhru Slovákov na majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa konali na domácej pôde. Zaujímalo nás, ako sa jej vodí dnes. Odkedy sa korytnačka dala na hviezdnu kariéru, užíva si fotografovanie so zahraničnými turistami a kaviarenskú romantiku.

„Magdalena 4. februára oslávila štvrté narodeniny,“ povedal majiteľ a manažér korytnačky Roman Grešák, ktorý s pobavením dodal, že sa narodila v znamení Vodnára. Magdalena si podľa jeho slov stále najviac užíva japonských turistov a rada im pózuje pri fotografovaní. „Ich záľuba vo fotografovaní je všeobecne známa. Takže aj pri fotografovaní Magdaleny si robia zábery samostatne každej z oboch hláv a tento foto-shooting nemá konca,“ opisuje Magdalenin zástupca, ktorý musí v najvyhľadávanejšej kaviarni žilinského nákupného centra často prijímať zahraničné návštevy svojej dvojhlavej hviezdičky.

VIDEO najslávnejšej slovenskej celebrity
Zobraziť galériu (4)

A že je niekedy manažovanie života dvojhlavej celebrity poriadne náročné, priznáva aj Roman Grešák: „Čo si budeme nahovárať... sú to predsa ženy. Keď sú spolu už toľké roky, niekedy dochádza aj k škriepkam. Najmä kvôli potrave. Magda aj Lena si chcú každá uchmatnúť svoj kúsok potravy, no pozabudnú sa, že to vlastne putuje do spoločného žalúdka.“ Magdalena totiž nikdy nepoznala, aké je to byť jedináčik. Magda (pravá hlava) a Lena (ľavá hlava) sú doslova nerozlučná dvojka. A keďže korytnačka ostruhá sa môže dožiť až 150 rokov, čaká ich ešte tvrdý konkurenčný zápas o prežitie.

VIDEO najslávnejšej slovenskej celebrity
Zobraziť galériu (4)

Keď sa Magda s Lenou pohádajú, nemôžu po hádke od seba odísť a na chvíľu si jedna od druhej oddýchnuť. „Je to na niečo dobré, pretože sú nútené ihneď sa udobriť,“ myslí si majiteľ korytnačky. Každá z dievčat je podľa Romana Grešáka iná a svojská: „Magda viac experimentuje, Lena má radšej známe chute. V tomto prípade sú až príliš rozhodné a samostatné.“

VIDEO najslávnejšej slovenskej celebrity
Zobraziť galériu (4)

Hoci má Magdalena ešte len štyri roky, už sa okolo nej točia korytnačí štramáci: „Nápadníkov by sa našlo. V takom prípade ale žiadny z nich nebude verný len jednej. No myslím, že ony s tým vôbec nemajú problém. Sú skôr praktické ako romantičky,“ usmieva sa Roman Grešák nad zelenými láskami s pancierom.

Dni trávi Magdalena „v pestrom teráriu, kde väčšinu dňa leňoší, pozoruje okolie, je a pije. Je typickým kaviarenským typom. Možno práve v tom spočíva tajomstvo dlhého života korytnačiek,“ zafilozofoval na záver majiteľ kaviarne, v ktorej Magdalena našla svoj domov.

Dvojhlavá korytnačka Magdalena

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu