Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tínedžerka (16) môže hocikedy zomrieť, na srdci má deväť vád!

Kirsty je vzorná študentka Zobraziť galériu (2)
Kirsty je vzorná študentka (Zdroj: daily-gadget.com)

MANCHESTER - Šestnásťročná Kristy Howardová rada chodí do kina, farbí si vlasy a na stenách v izbe jej visia plagáty Roberta Pattinsona. Jej život sa však od životov rovesníčok niečím líši - každú sekundu môže zomrieť.

Dievčina sa totiž narodila s deviatimi vadami na srdci. Jej choroba je natoľko vzácna, že ani nemá meno. Naviac má nesprávne umiestnené vnútorné orgány a vyžaduje si neustálu lekársku starostlivosť. Keď mala štyri roky, lekári jej dávali šesť týždňov života. Napriek nepriaznivým prognózam Kristy stále žije. Neustále však musí byť napojená na kyslíkovú fľašu, napísal portál tn.cz.

"Mám skvelý život a perfektných kamarátov. Robím všetko, čo aj ostatné dievčatá. Lakujem si nechty a farbím vlasy a mám piercing v pupku. Ešte by som chcela aj tetovanie, ale to nepôjde, pretože by mohlo spôsobiť infekciu," hovorí.

Najväčšie prianie Kirsty je stať sa raz matkou. Na to má ale ešte dosť času. Momentálne ju najviac zamestnáva škola a práca pre vlastnú charitu Kristy Club. Tento týždeň sa dokonca zúčastnila dobročinného behu Great Manchester Run. "Chcem pomáhať ostatným, robí ma to šťastnou," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu