Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozruch pri menovaní vlády vo Francúzsku: Ministerka prišla v džínsoch!

Ministerka Cécile Duflotová v džínsovom Zobraziť galériu (2)
Ministerka Cécile Duflotová v džínsovom "outfite".

PARÍŽ - Nová francúzska ministerka pre bývanie Cécile Duflotová (37) vyvolala rozruch, keď sa na menovaní novej stredoľavej vlády objavila vo štvrtok v Elyzejskom paláci medzi slávnostne oblečenými kolegami v džínsoch.

Predsedníčka strany Európa Ekológia - Zelení (EELV), bola v džínsoch jediná medzi 34 ministrami, ktorí venovali svojmu výzoru pred stretnutím s prezidentom Francoisom Hollandom veľkú pozornosť. "Osobne sa domnievam, že keď reprezentujete Francúzov, musíte rozlišovať medzi zasadnutím vlády a víkendovým oblečením," kritizovala Duflotovú ministerka predchádzajúcej vlády Nadine Moranová.

Ministerka Duflotová - v spodnom rade, prvá z ľava.

Cécile Duflotová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Duflotová bola tiež jediným členom vlády, ktorý vo štvrtok prišiel aj odišiel z Elyzejského paláca verejnou dopravou. Na Twitteri sa jej zastala bývalá ministerka zdravotníctva Roselyne Bachelotová: "Úprimne povedané, ak boli Duflotovej džínsy vyrobené vo Francúzsku, urobila dobre, že si ich obliekla na zasadnutie vlády." Hollande hovorí ani premiér Jean-Marc Ayralt sa do diskusie o Duflotovej džínsoch nezapojili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu