Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nešťastnica Vicki: Ohrozuje ju všetko, je alergická aj sama na seba!

Vickin život pripomína nočnú moru
Vickin život pripomína nočnú moru (Zdroj: allvoices.com)

DUMFRIES - Štyridsaťjedenročná Vicki McNamarová je najalergickejšou ženou Veľkej Británie. Jej zdravie a život ohrozuje takmer všetko okolo nej. Je dokonca alergická i na svoj vlastný pot!

Život ako z nočnej mory. Bežné činnosti, ktoré ostatní ľudia vykonávajú bez mihnutia oka, predstavujú pre Angličanku veľké nebezpečenstvo. Stala sa tak väzňom vo vlastnom dome.

Vickin zdravotný stav sa rapídne zhoršil po tom, ako ju pred 15 rokmi uštipla osa. Jej imunitný systém je odvtedy značne oslabený. Keď sa raz za niekoľko dní odváži vyjsť von, musí mať na tvári ochrannú masku a rukavice. "Do domu nikoho nevpúšťam, pretože čo i len ľahký závan parfumu či cigarety mi dokáže ublížiť. Bojím sa, že ma raz moje alergie zabijú," vysvetľuje.

Žena je podľa vlastných slov alergická na stovky vecí. "Je ľahšie vymenovať, na čo alergická nie som, pretože je toho menej ako vecí, na ktoré alergická som. Teraz v lete to bude ešte horšie, pretože mi problémy spôsobuje aj vlastný pot." Dokonca aj so svojou rodinou a priateľmi, ktorí ju prichádzajú navštíviť, sa rozpráva len cez okno. Vickin jedálniček tvorí len ovocie a zelenina, ktoré si vypestuje v záhrade a vajcia znesené jej sliepkami.

Nešťastníčku museli tento rok už dvakrát hospitalizovať. Pobyt v nemocnici jej však paradoxne viac uškodil ako pomohol. McNamarová je totiž alergická aj na prací prostriedok, ktorým sa čistí posteľná bielizeň. "Minule, keď som tam ležala, svrbela ma koža tak veľmi, že som ju chcela zo seba stiahnuť."

Anafylaktické šoky, ktoré pravidelne zažíva, sú neustále horšie. "Klesne mi krvný tlak, začne ma bolieť hlava, srdce mi prudko bije, nedokážem poriadne dýchať. Je to, akokeby sa ma niekto pokúšal udusiť. Nakoniec odpadnem," popisuje nepríjemné stavy.

Kvoli alergii sa Vicky zrejme nikdy nevydá a nebude mať deti. "Je vylúčené, aby som so všetkými mojimi alergiami mala rodinu. Musím ale podotknúť, že mi to nevadí. Napriek všetkému som teraz silnejšia osobnosť, ako kedykoľvek predtým," dodala.

Vicky je alergická napríklad na toto: parfum, voda po holení, pot cigaretový dym, zubná pasta, benzín, zmrzlina, takmer všetky kozmetické produkty, škorica, hmyz, kone, mydlo, nové oblečenie, anestetikum.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu