Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena opuchla a očervenela, kvôli puzdru na iPhone!

U Laury sa vyvinula silná alergia na nikel Zobraziť galériu (2)
U Laury sa vyvinula silná alergia na nikel (Zdroj: profimedia.cz)

LIVERPOOL - Marketingová manažérka Jenny Taylorová si na svoj chytrý telefón iPhone 4 kúpila ochranné puzdro. Nasadila ho na mobil, ktorý naďalej normálne používala. Po pár hodinách však zistila, že jej začína opuchať tvár. Nakoniec sa u nej spustila taká silná alergická reakcia, že skončila v nemocnici.

Tridsaťročná Jenny si kúpila žlté silikónové puzdro od spoločnosti Griffin priamo cez oficiálny internetový obchod Applu. Po pár hodinách používania jej očervenela koža a začala opuchať tvár. Okamžite preto navštívila lekára.
 
Žena opuchla a očervenela,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.cz)
 
Keď za ňou prišla do nemocnice mama, nespoznala ju. "Najprv vôbec nevedela, že som to ja. Potom v šoku zalapala po dychu a ostala zdesená," povedala Jenny. Lekári ju vyšetrili a po chvíli poslali späť domov. Predpísali jej antihistaminiká, ktoré potláčajú zápaly a tlmia alergie. "Podľa obrysov bolo doslova vidieť, kde som telefón držala pri uchu."
 
Alergická reakcia sa však cez noc ešte zhoršila. "Môj krk vyzeral ako párok, bolo to strašné," spomína Jenny. Kvôli opuchom nebola schopná vôbec otvoriť pravé oko a takmer vôbec nemohla prehĺtať. Lekári po podrobných testoch zistili, že sa u pacientky po kontakte s puzdrom vyvinulo 13 rôznych alergií kože. Tú vyvolal silikón v puzdre.
 
Podľa nich je to práve nikel, ktorý v kovových častiach predmetov vyvoláva po kontakte s pokožkou alergiu. Taylorová je tak alergická na mince, opasok, džínsy aj kľučky od dverí. Doktori jej preto odporučili nosiť rukavice, keď s danými predmetmi príde do styku.
 
"Kontaktovala som spoločnosti Apple i Griffin, aby som ich informovala o svojej alergickej reakcii, ale nikto sa mi zatiaľ neozval späť. Ja ale nechcem, aby sa to stalo niekomu inému a jeho život bol ohrozený," uzavrela Jenny. Informácie priniesol portál Blesk.cz.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu