Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zem o 40 rokov: Ľudia vraj budú hromadne umierať kvôli zlému ovzdušiu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: fanpop.com)

PARÍŽ - Naša bezohľadnosť k životnému prostrediu nepozná medze. To si už väčšina z nás vie. Varovania ekológov neberú svetové mocnosti príliš vážne dovtedy, kým sa nestane nejaká katastrofa. Hádam to v prípade najnovšej štúdie, s ktorou prišla OECD, bude iné.

Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj nemá pre ľudstvo dobré správy. Vo svojej najnovšej štúdii tvrdí, že budeme mať obmedzený prístup k pitnej vode. Okrem toho mnohí obyvatelia podľa nej zomrú na choroby spôsobené znečistením ovzdušia. Ovplyvní nás zmena klímy aj úbytok druhov fauny a flóry.

Vývoj sa dá údajne zvrátiť, ale na to sú potrebné rýchle rozhodnutia. "Ak máme byť schopní zabezpečiť potreby pre viac ako 9 miliárd obyvateľov Zeme v horizonte do roku 2050, je kľúčové, aby bolo poľnohospodárstvo, zásobovanie vodou, produkcia energie a priemyselné aktivity viac ohľaduplné k životnému prostrediu," povedal generálny tajomník OECD A. Gurría.

Nevyhnutnou súčasťou celého procesu je medzinárodná spolupráca. Najdôležitejšie podľa Gurrího je zabezpečiť, aby zelené alternatívy boli ekonomicky výhodnejšie ako znečisťovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu