Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ministerstvo varuje: Ľudstvu na konci storočia hrozí obria katastrofa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tokresource.org)

BRATISLAVA - Z Ruska prišli šokujúce informácie. Ministerstvo pre mimoriadne situácie zverejnilo správu, podľa ktorej ľudstvu hrozí katastrofa. Koncom storočia vraj bude teplota v Arktíde o sedem stupňov vyššia, než je teraz, čo povedie k topeniu ľadov a následne k zvýšeniu hladiny svetového oceánu.

Následky zmeny klímy sú z roka na rok horšie. Odborníci varujú, že nás možno čaká veľká pohroma. Najnovšie sa ukazuje, že ich desivé prognózy sú bohužiaľ zrejme správne. Ako uviedol koordinátor projektu Klíma a energetika Svetového fondu divokej prírody (WWF) v Rusku Alexej Kokorin, abnormálnych prírodných javov je stále viac.

"Je veľmi pravdepodobné, že teploty v Arktíde budú už o niekoľko desiatok rokov vyššie o sedem stupňov. Okrem teploty sa ale zmenia aj ďalšie veci, zvýši sa taktiež počet technogénnych a prírodných katakliziem, ktoré súvisia s globálnym otepľovaním," vysvetlil Kokorin.

Zmena podnebia ovplyvňuje aj faunu a flóru. "Nebude to znamenať, že sa odrazu levy presťahujú z Afriky do Ruska. Prídu sem však kliešte prenášajúce encefalitídu alebo chrobáky podkôrniky. Škodcov bude stále viac," dodal ruský vedec.

Profesor biologickej fakulty Moskovskej štátnej univerzity doplnil, že problémy nepostihnú len súš, ale aj vodné plochy. "Morská fauna sa mení čoraz viac. Vidíme to napríklad na medúzach, ktoré prichádzajú na sever hneď po planktóne. Ryby tak nemajú dostatok krmiva a vymierajú pôvodné druhy, ktoré striedajú "prisťahovalci" z južných vôd."

Jeho slová potvrdzuje aj nedávny znepokojujúci objav v Jadranskom mori. Chytili v ňom totiž jednu z najjedovatejších rýb na svete, fugu, ktorá sa bežne vyskytuje v teplých tichomorsých vodách. Fuga má v tele smrtiaci tetrodotoxín, ktorý dokáže zabiť až 50 ľudí. Informoval portál czech.ruvr.ru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu