Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Briti majú väčší zmysel pre humor ako Slováci: Vystrelili si z čitateľov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britské magazíny si dnes nenechali ujsť príležitosť vystreliť si zo svojich čitateľov a pripravili im niekoľko seriózne podaných, avšak vymyslených článkov - od zavedenia dane na chladené šampanské po nový parfum s vôňou Arsenalu.

Nedeľník Mail on Sunday referoval, že vláda sa snaží zmierniť problémy, ktoré jej priniesla (skutočná) nová daň na obľúbené pirohy (pasties, teda mäso zapečené v ceste, ktoré je v Británii populárnym lacným jedlom). Aby si vylepšila svoj obraz vlády zloženej z milionárov odtrhnutých od starostí obyčajných ľudí, zaviedla vraj preto novú "zelenú" daň na chladené šampanské. Denník sa odvoláva na memorandum, ktoré sa mu podarilo získať a podľa ktorého by mala byť o deväť percent zvýšená daň na "chladené šampanské predávané na verejných miestach".

"Podľa vlády niektoré podniky v City a v dedine Alderley Edge v Cheshire, ktorá je neslávne známym eldorádom manželiek profesionálnych futbalistov, za jediný večer spotrebujú na chladenie šampanského toľko energie, akú potrebuje stredne veľká nemocnica na svetlo a kúrenie. Servírovať teplé šampanské je podľa Downing street dobré pre životné prostredie," napísal Mail on Sunday.

Týždenník dal však svojím čitateľov šancu spoznať, že ide o žart, keď jedným zo zdrojov článkov bol poslanec "Frank Beers" a autorom žurnalista menom Pru Cremier.

The Daily Mirror zase informoval, že 1. apríla za rok vypláva zo Southamptonu na svoju prvú plavbu presná replika Titaniku. Povezie vraj záplavu celebrít od manželov Beckhamovcov, cez Brada Pitta a Angelinu Jolie a chýbať nebudú ani princ William s manželkou Kate.

The Sun oznámil, že futbalový klub Arsenal dá na trh nový parfém, ktorý bude voňať ako štadión klubu v severnom Londýne. "Bude cítiť po masážnych olejoch hráčov, čerstvo pokosenom trávniku, koži zo sedadla trénera Arsena Wengera a trochu aj po prípravkoch na vlasy, ktoré používa strelec Robin van Persie," uviedol denník. To všetko vraj za 23 libier.

"Kedykoľvek chcem, tak ma tá vôňa vráti priamo do srdca štadióna Emirates," vyhlásila ďalšia hviezda tímu Jack Wilsher, ktorý pomáhal vyberať ingrediencie.

Nedeľník The Independent On Sunday zase písal o amnestii na kropiace hadice, ktorá by mala zmierniť následky sucha na juhovýchode Anglicka. "Ľudia žijúci v oblastiach, kde vo štvrtok vstúpi zákaz kropenia na záhradách, majú možnosť odovzdať kropiace hadice na miestnych policajných staniciach," uviedol týždenník s tým, že na niektorých staniciach sa už tvoria rady záhradkárov, ktorí chcú odovzdať svoje kropiace zariadenia.

"Je to hanba, pretože mám svoju hadicu rada," povedala Jo Cobleyová (42). "Ale odovzdať hadicu má zmysel, pretože keď sa nepozeráte, tak by si s ňou mohli hrať deti."

V neďalekej záhradkárskej kolónii majitelia naposledy zavlažovali svoju zeleninu. "Nerobím to rada, ale hovorili, že každého, koho chytia s hadicou, môžu vykopnúť zo záhradky," pokrčila plecami Joan McConnová (65).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu