Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prvoaprílové počasie sa zbláznilo: Sneženie na západnom Slovensku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - To, že Tatry v piatok prekvapila obstojná snehová nádielka, by sa v tomto ročnom období dalo čakať. Ale že bude snežiť na západnom Slovensku a ešte k tomu na prvého apríla, vyzerá ako celkom podarený žart prírody.

Hoci na bratislavskej Kolibe svieti slnko, miestami sa dali zazrieť aj padajúce vločky a drobná snehová prehánka. Informovala na svojom portáli Tv Joj. Podľa internetových užívateľov je podobné počasie aj v Nitre, Modre či Skalici.

Keďže spolu s nízkym tlakom vzduchu nad východnou Európou k nám od severu prúdi studený morský vzduch, môžeme dnes očakávať premenlivú, v severnej polovici Slovenska prevažne veľkú oblačnosť. Miestami sa objavia aj snehové prehánky alebo slabé sneženie. V polohách do 300 metrov budú zrážky aj zmiešané alebo dažďové.

Podľa SHMÚ najvyššia denná teplota vystúpi na 6 až 11, v severnej polovici Slovenska na 0 až 5 st. Vietor, ktorý nás potrápil v sobotu, sa trochu upokojil, ale dosahuje rýchlosť 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h). K večeru ešte zoslabne.

Napriek tomu na severe v regiónoch Orava, Kysuce, Liptov, Turiec, Horehronie, Spiš, Šariš, Severovýchod a Severozápad platí až do šiestej hodiny večernej výstraha prvého stupňa pred vetrom či snehovými jazykmi a závejmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu