Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Radšej smrť ako strihanie: Žena riskuje život pre obludne dlhé nechty!

Ayanna trpí cukrovkou a potrebuje pohyb
Ayanna trpí cukrovkou a potrebuje pohyb (Zdroj: tlc)

USA - Američanka Ayanna (54) trpí bláznivou úchylkou, ktorá ohrozuje jej zdravie. Akoby nestačilo, že si 30 rokov pestuje obludne dlhé pazúry na rukách, obsesii sa najnovšie nevyhli ani nechty na dolných končatinách. Necháva si ich narásť do neuveriteľných rozmerov.

Američanka chodí ako tučniak len po pätách a keď ide do schodov, musí stúpať z boku. A to nie je zďaleka koniec komplikácií, ktoré jej spôsobujú dlhé nechty. Nemôže spať na chrbte, pretože deka, ktorou je prikrytá, ich zaťažuje, ako by na nich mala tehlu.

Najväčší problém však je, že jej diagnostikovali cukrovku typu 2, pri ktorej je veľmi dôležitý pohyb. Ten má však kvôli svojej závislosti veľmi obmedzený. Pokiaľ ale nebude chorobu riešiť, môže ju zabiť.

Žena však na to vôbec nedbá a je rozhodnutá chrániť svoje poklady za každú cenu. Nevadí jej ani, že nemôže nosiť ponožky, obuje iba sandále alebo v prípade chladnejšieho počasia tenisky s odstrihnutou špičkou.

Nechty na rukách si Ayanna začala pestovať v 24 rokoch a postupne sa pre ňu stali totálnou obsesiou. Pred piatimi rokmi navyše túto závislosť rozšírila aj na svoje nohy. Nemôže sa preto ani hrať so svojimi vnúčatami a jej priateľ Vincent je zo situácie už frustrovaný, pretože tým trpí aj ich milostný život.

Najviac sa však bojí o zdravie partnerky. Snaží sa ju presvedčiť, nech sa nechtov zbaví a začne sa hýbať, ale Ayanna si nedá povedať. "Nechty sú polovica mojej osobnosti, keď sa ich zbavím, zabijem kus seba. Preto ich nikdy neostrihám," objasňuje žena.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu