Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chcete mať kapra bez kostí? Poradíme vám ako to zvládnuť!

Zobraziť galériu (7)

PERÍN – Ako vyčistiť a nafiletovať kapra, aby ste sa počas vianočnej večere nemuseli trápiť vyberaním kostičiek? Špeciálnu, efektívnu a jednoduchú metódu nám predviedol porybný z Perínskych rybníkov Matej Gentzer. Takže poďme na to.

1. Základ je dobrý ostrý nôž a samozrejme čerstvý kapor

Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


2.Ostrým nožom narežeme rybu okolo chrbtice a opatrne stiahneme boky kapra okolo rebier. Pomaly bočné filety za pomoci noža oddeľujeme od trupu.

Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


3. Nožom urobíme na filetách zárezy asi v polcentimetrovej vzdialenosti na mäsovej strane. Takáto úprava kostičky, ktoré ešte ostali mierne rozdrví a pri samotnom pražení sa už kosti spečú.

Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)


4. Filetu si pre ľahšiu manipuláciu naporcujeme na asi 3 až 4 centimetrové kúsky, osolíme a upravíme tradičným spôsobom. Obalíme v trojobale a vypražíme. Kúsky sú chutné, prepečené a nehrozí žiaden úraz zo zapichnutej kosti.

Chcete mať kapra bez
Zobraziť galériu (7)



REDAKCIA TOPIEK VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ !

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu