Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Darovať kúpeným živým kaprom život? Pekná hlúposť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Živé kapry v predaji pred Vianocami, sú neodmysliteľnou predzvesťou blížiacich sa sviatkov. Tešia sa z nich najmä deti, ktoré ich obdivujú v kadiach a mnohé prejavia túžbu, darovať im život. Nuž táto na prvý pohľad pekná myšlienka, v skutočnosti pre ryby znamená pomalú a bolestivú smrť.

„Je to doslova hlúposť a nikdy to nerobte. Rybe tým absolútne nepomôžete, skôr mu spôsobite utrpenie a smrť. Ryby lovíme koncom októbra preto, že už nie sú aktívne. A keď ich už v decembri dakde premiestňujeme, je to pre ne obrovský šok. I keď hneď neuhynie, začne chradnúť, zoslabne. A keby i do jari prežil, sú chúlostivé a napádajú ich rôzne choroby. Radšej ho pokojne zjedzte, veď na to je určený,“  hovorí porybný z Perína Matej  Grentzer. 

I to, že kapry predávajú živé, má svoj zmysel. Tak je záruka, že ryba je absolútne čerstvá. Na rozdiel od iných zvierat, ktorých mäso musí byť po porážke odležané, u rýb to neplatí. Najchutnejšie sú, keď sa spracujú hneď po zabití. A aní pobyt v mrazničke im veľmi neprospieva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu