Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Nastal čas firemných večierkov: Tu je 10 tipov, ako ho prežiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: stellarwindstudios.com)

PRAHA - Blížia sa Vianoce a s nimi aj čas firemných večierkov. Nad pohárom alkoholu preberiete témy, ku ktorým sa bežne v práci nedostanete. Aj tu ale musíte pamätať na svoj dobrý imidž a nedopustiť sa žiadneho faux-pas.

Večierkové desatoro vám vás oboznámi s tým, na čo si máte dávať na firemných oslavách pozor a čo si radšej so svojimi kolegami povedzte za triezva.

1) Držte sa predpísaného dress codu. Ak predpísaný nie je, aspoň sa vopred opýtajte, kto si čo zoberie na seba. Vyhnete sa tak situácii, keď všetci budú v šatách a vy v džínsoch alebo naopak.

2) V prípade firemných večierkov neplatí, že na "hviezdu" sa musí čakať. Väčšina akcií totiž začína prejavom vedúcich predstaviteľov spoločnosti a tým, že prídete až v jeho priebehu alebo dokonca po ňom, určite nezabodujete.

3) Najedzte sa aspoň trochu ešte doma pred akciou. Nebudete tak na raute za najväčšieho jedáka. Ochutnajte pokojne všetko, ale nie na úkor konverzácie.

4) Nepočítajte s tým, že keď ste zjedli päť mastných rezňov, žiadna opica nehrozí! Áno, je dobré mať v žalúdku povestný "základ", ale pred opitosťou a možným trapasom vás nezachráni.

5) Prekladajte alkohol nealkoholickými nápojmi, najlepšie vodou. Dať si panáka s každým naozaj nie je povinnosť. Predídete opici, ale aj nevoľnosti z prekysleného žalúdka.

6) Ak ste zvyčajne lev salónov, na firemnej akcii sa držte na uzde. O celom večere sa v práci ešte niekoľko dní povedú dlhé debaty. O povesť najhlučnejšieho zamestnanca určite nestojíte.

7) Úprimnosť je síce fajn, ale niekedy taktiež škodí. Alkohol znižuje schopnosť úsudku. Ak vám teda napadne hovoriť šéfovi, čo robí zle, môže vás ráno okrem bolehlavu čakať nemilé prekvapenie.

8) Starostlivo zvážte neuvážené ponuky na tykanie. Aj tie je lepšie nechať na vhodnú príležitosť, keď nie ste Vy ani navrhovateľ pod vplyvom alkoholu. Nie je nič trápnejšie, než sa ponížene vracať k vykaniu.

9) Páči sa vám nejaký kolega či kolegyňa? Firemný večierok je dobrá príležitosť, ako sa spoznať, ale pamätajte, že ste pod drobnohľadom ostatných. Skúšať sa zblížiť so šéfom je cesta do pekiel.

10) Aj napriek tomu, že sa musíte stále strážiť, večer s kolegami si rozhodne užite. Je to možnosť, ako upevniť dobré vzťahy, ale aj relax, ktorý vám pomôže znovu sa s chuťou pustiť do práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu