Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Miliardár sa bojí bývať v najdrahšom dome sveta: Hrozí mu prekliatie!

Antilia napriek svojmu bohatstvu zíva prázdnotou Zobraziť galériu (4)
Antilia napriek svojmu bohatstvu zíva prázdnotou (Zdroj: Daily Mail/Barcroft)

BOMBAJ/BRATISLAVA - Najdrahší dom sveta za 720 miliónov eur zostáva nevyužitý a opustený, pretože jeho majitelia sa obávajú, že im prinesie smolu. Veža s názvom Antilia, ktorá stojí v indickom Bombaji, totiž nie je v súlade s vastu shastra, hinduistickou verziou feng-šuej, čo by mohlo spôsobiť prekliate celej rodine.

Vlastníkom Antilie je Mukesh Ambani, deviaty najbohatší človek sveta podľa časopisu Forbes, ktorého imanie sa odhaduje na 20 miliárd eur.

Mukesh Ambani

Miliardár sa bojí bývať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Hoci extravagantná budova s tromi heliportmi, šesťpodlažným parkoviskom, vlastným kinom či vysutými záhradami, bola dokončená už v minulom roku, zatiaľ sa do nej Ambani, jeho žena Nita, ani dve deti nepresťahovali.

Podľa médií stavba nevyhovuje starovekým indickým architektonickým princípom vastu shastra, a preto sa boháči odmietli do nej presunúť v strachu, že by mohli byť prekliati. Napriek ohromujúcej sume vynaloženej na Antiliu, budova totiž nemá na východnej strane dosť okien alebo iných otvorov, aby dnu prúdilo dostatočné ranné svetlo.

Rodina zatiaľ zostala bývať v skromnejšej 14-poschodovej veži na južnom konci mesta aj so svojím početným príbuzenstvom. Hovorca jednej z Ambaniho spoločností však vyhlásil, že rodina proti Antalii nemá žiadne výhrady a všetko je to iba prázdne ohováranie.

Pravdivý príbeh: Z milionára som bezdomovcom!

Luxus srší z každého detailu

Miliardár sa bojí bývať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Daily Mail/Barcroft)

Miliardár sa bojí bývať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Daily Mail/Barcroft)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu