Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Z muža je extrémny pracháč: Za deň zbohatol o 490 miliárd!

Parijat Saha
Parijat Saha (Zdroj: bbc)

BALURGHAT - Indický učiteľ Parijat Saha zažil niečo, po čom túži väčšina z nás, stal sa zo dňa na deň boháčom. Na svojom účte totiž našiel podľa výpisu 490 miliárd rupií, teda v prepočte asi 7,6 miliárd eur.

Čestný muž okamžite zavolal do indickej štátnej banky (SBI), aby ich informoval o zvláštnom náleze. Jej zástupcovia nechceli celú záležitosť komentovať, ale zdroje blízke banke uviedli, že by financie zrejme aj tak  použiť nemohol.

Mesačný plat indického učiteľa činí zhruba 35 tisíc rupií, teda asi 540 eur. Jeho aktuálny zostatok na účte v podobe 490 miliard sa skôr blížil ročnému indickému rozpočtu na školstvo.

"V nedeľu večer som sa na internete pozeral na zostatok na mojom účte. Očakával som, že tam budem mať niečo cez 10 tisíc rupií. Našiel som tam ale úplne nezmyselnú čiastku. Zavolal som teda svojmu priateľovi, ktorý v banke pracuje. Vtipkoval, že im v banke asi peniaze pretekajú, keď mi dali na účet takú sumu," povedal Saha pre BBC.

Sahovi sa po kurióznom objave podarilo vybrať všetky peniaze, ktoré na účte právoplatne mal. Ďalšie stovky miliárd rupií mu tam ale zatiaľ zostali.

Štátna banka, ktorej motto je "Bezpečné bankovníctvo s SBI", zatiaľ nevysvetlila, ako k celej záležitosti mohlo dôjsť. Hlavný manažér pobočky v Balurghate sa odmietol k záležitosti akokoľvek vyjadriť s tým, že bol vedením firmy požiadaný, aby omyl nijako nekomentoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu