Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Šialený nápad: Číňania chcú naklonovať Steva Jobsa!

Steve Jobs zomrel 5. októbra na rakovinu
Steve Jobs zomrel 5. októbra na rakovinu

ŠANGHAJ/BRATISLAVA - Číňania sú údajne majstri v kopírovaní, o čom sa najnovšie hodlajú presvedčiť celý svet. Zašli pritom skutočne do krajnosti - majú v úmysle klonovaním vytvoriť obdobu zosnulého počítačového mága Steva Jobsa († 56).

Prekvapivý nápad sa zrodil južne od Šanghaja - v ekonomickom centre v meste Ningbo. Miestna vláda sa rozhodla uvoľniť v prepočte zhruba 5,7 milióna eur, aby bádatelia našli 1400 génov podobných tým, ako mal Steve Jobs, ktorý nedávno zomrel v dôsledku rakoviny pankreasu. Podľa domácich médií tak robia s cieľom "kultivovať armádu ľudí Jobsovho formátu".

Miestna samospráva vraj doteraz vybrala už 700 kandidátov a tvrdí, že ešte zostáva čas - podklady o sebe môžu ľudia odovzdať do konca mesiaca. Hľadajú sa najmä mladí experti s dobrou orientáciou v informačných technológiách a šifrovaní. Napísal portál tn.cz.

Úmysel, ktorý je v pozadí popísaných snáh, opísal výstižne nemecký denník Bild: "Radšej nečakajme, až sa génius Jobsovho formátu narodí, využime všetku dostupnú pomoc." Server nemeckého denníka ďalej uviedol, že do roku 2020 chcú takto zhromaždiť až 2800 ľudí.

"Steve Jobs mal nesmierny talent a jeho úspech nie je možné znovu dosiahnuť," oponujú ale miestne médiá. Samotná verejnosť sa k zámerom naklonovať Jobsa správa skôr skepticky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu