Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúce slová Steva Jobsa: Google zničím aj za cenu nukleárnej vojny!

Steve Jobs Zobraziť galériu (2)
Steve Jobs

PRAHA/BRATISLAVA - Internetový gigant Google pil šéfovi spoločnosti Apple Stevovi Jobsovi krv. Nedávno zosnulý technický vizionár plánoval Google zničiť, pretože vraj kradol jeho vlastné nápady. Informoval portál lidovky.cz.

Príčinou nenávisti Steva Jobsa k spoločnosti prevádzkujúcej najpoužívanejší internetový vyhľadávač sa stal operačný systém pre smart telefóny Android. Google ho ponúka výrobcom mobilov zadarmo a zarába najmä na predaji aplikácií.

"Zničím Android, pretože to je ukradnutý výrobok. Kvôli tomu som ochotný začať nukleárnu vojnu," cituje agentúra AP z nového životopisu Steva Jobsa, ktorý práve vychádza.

Šéf Applu chcel so svojím rivalom bojovať "do posledného dychu". Podľa životopisu by Jobs neváhal do boja investovať všetkých 40 miliárd dolárov, ktorými Apple disponuje.

Zatiaľ proti sebe obe spoločnosti do právnej bitky nevytiahli. Apple žaloval len výrobca telefónov Samsung, ktorého tablety Android využívajú. Kvôli kopírovaniu patentov bol predaj kórejského tabletu zakázaný už v Nemecku, Austrálii a Holandsku.

Autorom novej autorizovanej biografie s jednoduchým názvom Steve Jobs je Walter Isaacson. Životopis vychádza predovšetkým z niekoľkých desiatok rozhovorov, ktoré spisovateľ zaobstaral s Jobsom, jeho rodinou, priateľmi a spolupracovníkmi od roku 2009.

Posledný z nich zakladateľ Applu poskytol len niekoľko týždňov pred smrťou. Žiadna z tém podľa Isaacsona nerozčúlila Jobsa viac, než práve konkurenčný boj so spoločnosťou Google.

Jobs zomrel 5. októbra vo veku 56 rokov na následky rakoviny pankreasu. Spoločnosť Apple spoluzaložil v roku 1976. Firma premenila odvetvie informačných technológií, prepojila zábavu s komunikáciou a mnohokrát udávala trendy vývoja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu