Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Svetové vína pri bratislavskom Draždiaku

Milovníci lahodného vína Zobraziť galériu (5)
Milovníci lahodného vína

BRATISLAVA - Milovníci lahodného vína majú v dňoch 12. a 13. októbra zraz v hoteli Bonbón pri bratislavskom jazere Draždiak. Bude sa tu degustovať výber z tristo druhov výnimočných vín, z ktorých viaceré získali ocenenia na medzinárodných súťažiach. Vône a chute z najlepších vinohradov, vínna ochutnávka v spoločnosti someliérov a enológov európskych a zaoceánskych vinárstiev znamená, že sa zíde s vínom spriaznená spoločnosť na treťom ročníku Festivalu svetových vín.

Aj na tohtoročnom podujatí sa objavia v ponuke vinárov z celého sveta lahodné a rôznorodé nápoje pre výnimočných ľudí. Už od štvrtej popoludní až do siedmej hodiny večer možno privoňať a ochutnávať z tristo druhov lahodných vín. Budú sa degustovať chute a vône vínnych mokov z Izraela, Francúzska, Argentíny, Čile, Ameriky, Nového Zélandu, Austrálie, Južnej Afriky, TalianskaRakúska, Španielska, Portugalska a vínnych divov Slovenska. Počas oboch dní sa očakáva návšteva viac ako sedemsto hostí, prevažne fajnšmekrov vybraných vín, osobností spoločenského života a ľudí s vínom spriaznených. To najlepšie zo svojej produkcie predstaví dvadsaťpäť prestížnych svetových a slovenských značiek. 

Izraelský výrobca Barkan privezie na Festival svetových vín dobré ročníky takých odrôd akými sú napríklad vína Cabernet Sauvignon z úrody vinice Avne-Eitan v Golane s prídavkom z viníc Dishon v údolí Kadesh. Takýto Cabernet má silnú, hlbokú, takmer čiernu farbu. Jeho arómou prestupujú vône čiernych ríbezlí, lesných plodov, klinčekov a čokolády, bohatá chuť dlho doznieva. Limitovaná séria Altitude Cabernet Sauvignon Reserve sa vyznačuje snahou výrobcu Barkan o tzv. „terroir“, teda pôsobenie prostredia na charakter a typické znaky vín, ktoré vznikli v určitom, prírodnými podmienkami, odrodovou skladbou a ľudskou činnosťou ohraničenom geografickom priestore. Značka Barkan pestuje Cabernety individuálne, každá časť vinice sa zbiera a fermentuje osobitne, oddelene zreje v sudoch a až po dosiahnutí vyzretosti sa jednotlivé zložky spoja, aby vytvorili Reserve Cabernet Sauvignon.

Významná odroda Pinotage vznikla vďaka šťastnému skríženiu odrôd Pinot Noir a Cinsault v Južnej Afrike na začiatku 20.storočia. Barkan je jedným z mála pestovateľov nepochádzajúcich z Južnej Afriky, ktorý produkuje Pinotage. Na dosiahnutie požadovanej  kvality si to vyžaduje špeciálne znalosti. Pre získanie vyššej koncentrácie a intenzity moku, hrozno sa zbiera z menších políčok. Zrelé bobule sa zlisujú a potom tri dni macerujú pri teplote 10°C. Po malolaktickej fermentácii sa víno umiestni do barikov z francúzskeho dubu. Po roku zrenia sa fľaškuje mok s hrejivou arómou s podtónmi zrelého červeného ovocia, tónmi sladkého korenia a údeného mäsa a so stredným telom prevoňaným elegantným dubom

Na tohtoročný Festival svetových vín medzi inými zavítajú talianski vinári od Brunelliho s Prosecom San Venezio, príde francúzsky výrobca Henri Bourgeois, z Chile sa odprezentuje Casa Silva, z Juhoafrickej republiky Eikendal, hlásia sa však ďalší a preto nebude núdza o tie najkvalitnejšie vína aké sú v ponuke svetovej produkcie.

Vína prisľúbené Festivalu svetových vín 2011:

ESCORIHUELA   Argentína

PUERTO ANCONA ARGENTÍNA

MERRYVALE VINEYARDS CALIFORNIA

S.C.E.A. Domaine Juliette Avril  FRANCÚZSKO

Jacques et Francoise Boyer SCEA FRANCÚZSKO

HENRI BOURGEOIS FRANCÚZSKO

PEYBONHOMME SARL FRANCÚZSKO

LA Compagnie Rhodanienne FRANCÚZSKO

Les Caves Du Chateau D´Esclans FRANCÚZSKO

SCEA Chateau BERTRANON FRANCÚZSKO

 

BARKAN WINE CELLARS ISRAEL

GOLAN HEIGHTS WINERY ISRAEL

Jose Maria da Fonseca - Vinhos PORTUGALSKO, AZORY

QUATRO ANCORAS INVEST IMOBILIARIOS TURISTICO PORTUGALSKO, AZORY

L.D. VINS S.A. SLOVENSKÁ REPUBLIKA

EIKENDAL Vineyards (PTY) SOUTH AFRICA

MARQUES DE VALDELACASA, ŠPANIELSKO A KANÁRSKE OS.

BODEGAS ONTAŇON ŠPANIELSKO A KANÁRSKE OS.

GRANDES VINOS Y VIŇEDOS, ŠPANIELSKO A KANÁRSKE OS.

Masia Vallformosa ŠPANIELSKO A KANÁRSKE OS.

S.M. TENIMENTI LAMOLE  TALIANSKO

BRUNELLI Az.Agr.MARTOCCIA TALIANSKO

Azienda Agricola Monte Tondo TALIANSKO

Azienda Agricola Codegasa Giada 18829750031 280 10 TALIANSKO

Terre di San Venenzio Fortunato TALIANSKO

Tenuta San Giorgio TALIANSKO

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu