Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ťažký osud: Dievčaťu (13) hrozí smrť pri česaní vlasov!

Megan Stewartová
Megan Stewartová (Zdroj: pressteam)

LONDÝN/BRATISLAVA - Česanie vlasov je pre človeka každodennou rutinou, ale v prípade mladej Škótky znamená ohrozenie života. Megan Stewartová hazarduje so smrťou vždy, keď si kefuje vlasy alebo sa dotkne balónu kvôli zvláštnemu syndrómu, ktorý spôsobuje fatálnu reakciu pri styku so statickou elektrinou.

Meganini rodičia sa o ochorení dozvedeli, keď mala šesť rokov a chystala sa na svoj prvý deň v škole. "Kefovala som jej vlasy v obývačke, keď zrazu odpadla a zmodrali jej pery. Myslela som si, že dostala záchvat, a tak sme zavolali záchranku. Bolo to naozaj desivé. Zostali sme v šoku, pretože sme nevedeli, čo sa deje," uviedla jej matka Sharon (41).

Lekári v nemocnici v meste Wishaw, odkiaľ tínedžerka pochádza, sa domnievajú, že "Syndróm česania vlasov" mohol byť spôsobený komplikáciami pri ťažkom pôrode. Megan sa narodila s poškodenou bránicou a bola taká maličká, že sa zmestila do mužskej dlane.

Dievča, ktoré trpí astmou a inými zdravotnými problémami, si teraz musí dávať pozor, aby sa nedostala do styku so žiadnou statickou elektrinou. Balóny na narodeninových večierkoch sú tabu a česanie prichádza do úvahy iba za mokra. Napriek tomu rodičia hovoria, že Megan žije svoj život naplno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu