Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

S anorexiou bojovala 16 rokov, v 25-tke sa obesila!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Britke Lise Daltonovej (25) z Bridgendu v Južnom Walese diagnostikovali anorexiu vo veku 9 rokov a zvyšok života sa trápila so zákernou poruchou príjmu potravy. Jej smrť z novembra 2008 vyšetrovatelia v týchto dňoch objasnili ako samovraždu. Mladá žena údajne už nemala dosť síl bojovať s ochorením.

Podľa jej matky hmotnosť dievčaťa v poslednom období klesala rýchlym tempom. Denne zjedla iba dve slivky a jej váha sa dostala na kritickú hranicu 32 kíl. Lise vypadávali vlasy, mala osteoporózu a strácala zrak. Hoci navštevovala špecializované kliniky, nadobudla dojem, že jej liečba nepomáha. Nakoniec sa obesila vo vlastnom dome.

Po jej smrti začali šéfovia zdavotníckych zariadení skúmať starostlivosť, ktorá bola žene poskytnutá. Doktorka Zelda Summersová, ktorá mala na starosti hodnotenie, prišla s výsledkom, že existuje iba veľmi málo osôb s potrebnými odbornými znalosťami a ešte menej ich je vo Walese. Zdravotný personál však mohol iba veľmi ťažko odhadnúť, čo sa deje v Lisinej mysli.

Predpokladu samovraždy nahráva aj tvrdenie miestneho koronera, ktorý uviedol, že dievča si vzalo život samo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu