Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Díler sa vyspovedal, odpustili mu a teraz káže v kostole!

Brian pôsobí ako pastor vo Walese Zobraziť galériu (2)
Brian pôsobí ako pastor vo Walese

OAKDALE - Brian Morris veľmi dobre vie, čo znamená odpustenie. Kedysi sa totiž živil ako drogový díler, za čo si odsedel dvanásť rokov. Potom však svoj život od základu zmenil, požiadal farníkov o odpustenie a v súčasnosti pôsobí ako pastor v baptistickom kostole v južnom Walese.

Pätdesiatsedemročný muž sa priznal, že za dennú dávku drog bol kedysi ochotný zaplatiť aj sto libier (114 eur). Jedného dňa však do hotela, v ktorom býval, vtrhla polícia a našla u neho kilo kokaínu.

"Sedel som v cele a čakal, kým ma vypočujú. Vtom som začul hlas, ktorý hovoril: "Toto je Tvoja šanca, ako zmeniť svoj život a stať sa lepším človekom". Bolo to akokeby ma zobudil Boh a povedal "už si si ma konečne všimol"?," opisuje Brian deň, kedy ho osvietilo.

Vo väzení sa Brit začal vzdelávať a čítať knihy a pre spoluväzňov organizoval spoločné modlitby. Po piatich rokoch ho podmienečne prepustili, muž krátko nato požiadal kongregáciu kostola v meste Oakdale o odpustenie a tí ho jednohlasne zvolili za svojho pastora.

"Prežil som búrlivé časy a do cesty sa mi postavilo mnoho prekážok. To, že ma zvolili, dokazuje, že mi ľudia stále veria, a že každému môžu byť odpustené jeho hriechy," povedal šťastne ženatý otec piatich detí. Na Univerzite v Cardiffe nedávno dokončil dvojročné štúdium teológie a o svojej ceste životom dokonca napísal knihu s názvom Drak chytený jahniatkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu