Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto je potomok Lochnesskej príšery!, tvrdí Škót

Lochneeská príšera fotoaparátom Williama Jobesa
Lochneeská príšera fotoaparátom Williama Jobesa (Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Lochnesská príšera má rodinu, tvrdí ohromený fanúšik Nessie. Škót William Jobes (62) trvá na tom, že videl dva rôzne veľké tvory, zatiaľ čo pátral po legendárnom zvierati.

Amatérskemu fotografovi sa podarilo získať záber menšieho z nich pred tým, než zmizlo pod hladinou v Inverness-shire.

"Chodím sem 42 rokov a nikdy som nič podobné nevidel. Presvedčilo ma to, že Nessie je možno viac ako iba jedna. Najprv sa z vody vynorila hlava a krk. Vyzerala ako ovčia. Potom sa ukázal chrbát," uviedol muž, ktorý sa na druhý deň na miesto vrátil. 

"Počul som špliechanie a uvidel tú čiernu vec vo vode." Podľa Wiliama bolo druhé zviera oveľa väčšie ako prvé. A rozhodne neišlo o tuleňa. "Musel som sa uštipnúť, aby som sa ubezpečil, že sa to naozaj stalo. Bol to nádherný šok."

Prvýkrát bola Lochnesská príšera videná pri jazere Loch Ness v roku 1933 manželmi Spiceovcami, ktorí ju vraj zbadali ako sa plazila po ceste. O rok potom anglický chirurg Robert Wilson, ktorý šiel so svojou priateľkou v aute, zočil na jazere dlhý čierny pás a vyfotografoval ho. Odvtedy už miesto navštívilo mnoho vedcov, amatérov, novinárov aj turistov, ale nikdy sa nedokázalo, že by príšera existovala.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu