Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nová fotka z hlbín: Rozlúšti záhadu Lochnesskej príšery?!

Záber zo sonaru
Záber zo sonaru (Zdroj: The Sun)

GLASGOW - Škótske jazero Loch Ness, v ktorom by sa mala ukrývať bájna príšera, by konečne mohlo vydať svoje tajomstvo. Na sonárnych snímkach z hĺbky 25 metrov totiž objavili hadovitého tvora, ktorý vraj nie je typickým obyvateľom týchto vôd.

Zrnité zábery urobil kapitán Marcus Atkinson (43), ktorého sonárny hľadač rýb zaznamenáva šírku objektov priamo pod jeho turistickou loďou. V zátoke Urquhart zariadenie zachytilo vyše meter a pol širokého tvora, ktorý plavidlo prenasledoval dlhšie ako dve minúty.

Experti vylúčili, že by išlo o nejakú rybu či iné zviera, o ktorom sa vie, že v jazere žije, a veria, že snímky sú dôkazom existencie Lochnessky. "V jazere nič tak veľkého nepláva. Je to úžasné. Na sonare sa nedá nič nafingovať. Vyzeralo to ako obrovský, divne tvarovaný had. Videl som za tých 21 rokov, čo tu som, veľa snímok, ale táto ma naozaj prekvapila. V Lochu nepochybne žije niečo záhadného," uviedol Atkinson pre denník Daily Mail.

"Najväčšie živočíchy, ktoré tu žijú, sú tulene, a tie rozhodne takto obrovské nie sú. Zatiaľ je to najlepší dôkaz existencie Nessie za posledné roky. Väčšinou sa pre takéto zábery nájde nejaké všedné vysvetlenie, v prípade týchto ale zatiaľ nikto so žiadnym neprišiel," hovorí s nadšením odborník na Lochnessku Steve Feltham (49).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu