Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Panika v mrakodrape: Cvičenie vyvolalo "zemetrasenie"!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: nwywre.com)

SOUL - Synchronizované cvičenie tae-bo vyvolalo začiatkom júla "zemetrasenie", pri ktorom sa otriasala jedna z výškových budov v juhokórejskom Soule tak intenzívne, že z nej stovky ľudí začali utekať v panike von. Zistil to pokus, ktorý v utorok uskutočnila skupina dobrovoľníkov.

Pred zrakmi novinárov 17 osôb stredného veku v telocvični na 12. poschodí takmer 40-poschodovej budovy nákupného strediska TechnoMart zopakovalo rovnaký scenár, aký predchádzal 5. júla desať minút trvajúcim otrasom.

Skupina začala intenzívne prevádzkovať tae-bo; aeróbne cvičenie, ktoré kombinuje boxerské prvky s bojovým umením. Synchronizované cvičenie v rytme popovej skladby The Power nemeckej skupiny Snap vyvolalo vibrácie, ktoré roztriasli budovu rovnakým spôsobom, napísala agentúra AFP.

Po otrasoch, ktoré začiatkom júla vyvolali u ľudí paniku, nechali úrady TechnoMart dočasne uzavrieť, ale po odobrení statikov, že budova je v poriadku, mohli prevádzku obnoviť. Teraz bude zrejme znova otvorené aj miestne fitnescentrum, uviedli úradníci. Len v ňom už nedovolia cvičiť tae-bo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu