Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Narodil sa tretí biely bizón, štvrtý má znamenať apokalypsu

Biely bizón je pre Indiánov posvätný
Biely bizón je pre Indiánov posvätný (Zdroj: riseearth.com)

GREENVILLE/BRATISLAVA - Biely bizón, zviera stelesňujúce tradície pôvodných obyvateľov Ameriky a posvätné pre mnoho ich kmeňov, sa nedávno narodil v Texase.

Podľa Arbyho - Malého bojovníka prišiel pozoruhodný prírastok na svet na jeho ranči v blízkosti Greenville počas búrky 12. mája.

Biele bizóny sú veľmi zriedkavé a aby boli považované za posvätné, musia mať určité znaky: čierny nos, čierne oči a čierny koniec chvosta. Nesmú mať ružové alebo modré oči a nemôže to byť albín. "Tento spĺňa všetky podmienky. Mal by byť tretí. A štvrtý v našom domorodom proroctve znamená súdny deň," vysvetlil Arby.

Malý bojovník musí s menom pre mláďa počkať, kým sa zídu náčelníci kmeňov z celej krajiny, aby určili, aké proroctvo prináša. Zatiaľ ho majiteľ volá Blýskajúci liečivý mrak.

Farmár, ktorý vyrástol v rezervácii v Severnej Dakote a jeho pradedo bol synom slávneho Sediaceho býka, sa živí predajom bizónieho mäsa a vedľajších produktov. Podľa neho sa posledný posvätný biely bizón narodil v roku 1994 vo Wisconsine.

Biely bizón

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu