Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

USA vydali príručku, ako prežiť apokalypsu zombie!

Útok zombie Zobraziť galériu (2)
Útok zombie (Zdroj: alamy)

LONDÝN/BRATISLAVA - Sprievodcu prežitím apokalypsy zombie vydalo Americké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb. Nájdete v ňom všetko, čo pri útoku týchto mäsožravých príšer robiť a ako sa na neho pripraviť.

Generál Ali Khan v titule Preparedness 101: Zombie Apocalypse (Pripravenosť 101: Zombie Apokalypsa) hovorí o riešení prípadu, ktorý by mohol nastať tak ako vo filme Night Of The Living Dead (Noc živých mŕtvych) či Resident Evil.

"Možno sa teraz smejete, ale keď sa to stane, ešte si to radi prečítate a hej, možno sa dokonca naučíte aj jednu či dve veci o tom, ako sa pripraviť na skutočný krízový stav," hovorí Khan.

Podľa neho si treba spraviť pohotovostný balíček, ktorý by mal mať každý u seba doma. Mal by pozostávať z vody, jedla a iných zásob, ktoré vystačia na prvých pár dní, kým nájdete utečenecký tábor. V prípade prírodnej katastrofy to predstavuje čas, kým sa dostanete k úkrytu alebo kým obnovia inžinierske siete.

Sada by tiež mala obsahovať lieky, lepiacu pásku, rádio na baterky, ošatenie, kópie dôležitých dokumentov a prvú pomoc.

Keď bude balíček pripravený, mali by ste si s rodinou prejsť krízový plán. Kam by ste šli, komu by ste zavolali, ak by sa zombie začali objavovať pri dverách. Plán je taktiež využiteľný pre prípady povodní, zemetrasení alebo inej mimoriadnej udalosti.

Hovorca z Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb pred novinármi uznal, že zombie príručka bola vydaná ako reakcia na obavy z ožiarenia v dôsledku nedávneho zemetrasenia v Japonsku a cunami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu