Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž prežil 4 dni pochovaný pod tonami hliny!

Mladíka z búdky vytiahli po 100 hodinách
Mladíka z búdky vytiahli po 100 hodinách (Zdroj: dailychilli.com)

Tai-pej - Taiwanský kúzelník vystupujúci pod prezývkou Igo vydržal 100 hodín pochovaný zaživa pod niekoľkými tonami hliny, ktorou ho v nedeľu večer zasypali jeho pomocníci v telefónnej búdke. K dispozícii mal len tenkú trubičku, ktorou mohol dýchať a ktorou každé dve hodiny dostával vodu.

Zdravotný stav mladíka sledovali pomocou senzorov pripevnených k jeho telu. Tie kontrolovali napríklad teplotu a činnosť srdca. Jediná časť tela, ktorá kúzelníkovi vyčnievala z 3,6 tony hliny, bola ruka. Mohol tak do istej miery komunikovať s okolitým svetom, či už formou odkazov písaných na papier, alebo keď si rukou potriasal so svojimi fanúšikmi.

Gesto malíčkom malo v prípade krízy kúzelníkovmu tímu naznačiť, že hlavný účinkujúci odvážnu akciu vzdáva. Pre takúto situáciu mali pripravené kladivo, ktorým by bola búdka urýchlene rozbitá. Igo však nakoniec vytrval.

Kúzelníkov štvordňový pobyt v temnej hline sa ale rozhodne nezaobišiel bez problémov. Čchang Čchi-lun, umelecký riaditeľ Igovej divadelnej skupiny Mirror Theatre Troupe, uviedol, že krízová situácia nastala iba tri hodiny po začiatku tejto tvrdej skúšky, keď kúzelník očividne prekonal panický záchvat. Srdcová frekvencia účinkujúceho vtedy dosiahla 220 úderov za minútu. Počas pol hodiny sa ale Igo upokojil.

Ďalšia kritická chvíľa prišla päť hodín pred koncom testu, kedy sa vplyvom silného dažďa odpojili senzory od tela a priatelia museli kúzelníkov zdravotný stav kontrolovať len prostredníctvom vystrčenej ruky.

S kúzelníkom sa za dobu jeho neobvyklého vystúpenia pozdravilo viac ako 10-tisíc návštevníkov. Mnohí z nich sa s ním vyfotografovali, ďalší priaznivci mu posielali darčeky a kvety.

Kúzelník prežil v hline 100 hodín

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu