Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Návod učí dievčatá ako sa správne holiť, rodičia sú pobúrení!

Návod už spoločnosť stiahla
Návod už spoločnosť stiahla

ŠTOKHOLM - Spoločnosť Gilette, ktorá sa zaoberá predajom holiacich potrieb, nedávno zverejnila návod, ktorý má naučiť švédske dievčatá ako sa správne holiť. To sa však stretlo s veľkou nevôľou rodičov.

Na webové stránky spoločnosti sa od zverejnenia "cenných rád" zniesla obrovská vlna kritiky. Jej predstavitelia sa preto rozhodli, že online sprievodcu holením zrušia.

Návod obsahoval osem tipov určených matkám dievčat nachádzajúcich sa vo veku, kedy sa holenie podpazušia, nôh a iných častí tela stáva bežnou súčasťou ich života.

Pre mamičky, ktoré si myslia, že ich dcéry sú na holenie ešte príliš mladé, Gilette poradil takto: "Nechceme, aby naše deti vyrástli príliš rýchlo. Ale keďže puberta je pod vplyvom hormónov a nie módnych trendov, mali by sme našim dcéram, pokiaľ to samé chcú, dovoliť, aby sa začali holiť."

Členka Štokholmskej mládežníckej organizácie Anna Lassesová, ktorá má sama dcéru tvrdí, že americkej firme ide len o predaj svojich produktov a pochybuje o tom, že práve ona by mala radiť rodičom čo a ako majú učiť svoje deti.

Anna Rudels zo spoločnosti Procter & Gamble, ktorá značku Gilette vlastní priznala, "že ich úmysel nevyšiel tak, ako si predsavzali". "Na základe mnohých negatívnych ohlasov sme návod z našich stránok stiahli," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu